Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΝΗΣ: "Είναι απαραίτητο να απογραφούμε ΟΛΟΙ, για το μέλλον ΟΛΩΝ μας & την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων"


Η τοπική εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, στα πλαίσια ενημέρωσης των δημοτών για την "ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021" δημιούργησε μια "Αλυσίδα Ενημέρωσης για την Απογραφή" στην οποία συμμετέχουν ΟΛΟΙ!


Ο κ. Νίκος Γουρνήςεπικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ", στέλνει προς τους συνδημότες του, το ακόλουθο μήνυμα:



" Το 2021 είναι έτος απογραφής του πληθυσμού της χώρας μας, ο οποίος παραδοσιακά διενεργείται κάθε δέκα χρόνια

Έτσι μετά την απογραφή του 2011, η νέα απογραφή, αυτή του 2021, που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ ως αρμόδιος φορέας και αφορά την απογραφή πληθυσμού και κατοικιών, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τις αρχές Σεπτεμβρίου και βαδίζει προς τη λήξη της.

Η απογραφή αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της χώρας μας, καθώς και για το μέλλον όλων των δημοτικών ενοτήτων, αφού τα στοιχεία της απογραφής είναι απαραίτητα για την χάραξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής.

Κατ’ επέκταση, από το αποτέλεσμα αυτής της απογραφής, εξαρτάται αφενός η δυνατότητα ισχυρής συμμετοχής του Δήμου μας στον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση των δημοσίων πολιτικών της Κεντρικής Διοίκησης και αφετέρου συνδέεται με την ανάπτυξη προοπτικών και δυνατοτήτων πρόσβασης σε επιχειρησιακά προγράμματα, που αφορούν τόσο τον δήμο, όσο και τους δημότες, για την επόμενη δεκαετία.

Είναι δεδομένο, ότι μεγάλο μέρος των χρηματικών ροών από το κεντρικό Κράτος προς τους Δήμους, βασίζεται στον απογραφέντα πληθυσμό τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει: Λιγότεροι δημότες, λιγότερες επιχορηγήσεις, λιγότερες χρηματοδοτήσεις.

Το γεγονός αυτό λοιπόν, καθιστά απαραίτητο να απογραφούμε όλοι «να αυξηθεί ο πληθυσμός του Δήμου μας», για το μέλλον όλων μας, αλλά και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και προκλήσεων. "




Η απογραφή βρίσκεται στην φάση ολοκλήρωσής της. Αν δεν έχετε κάνει ακόμα την απογραφή σας, διαβάστε εδώ όλες τις πληροφορίες για να απογραφείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: