Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ ΑΛΗΜΠΑΤΕ: " Έχει τεράστια σημασία να απογραφούμε ΟΛΟΙ, γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ! "

 

Η τοπική εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, στα πλαίσια ενημέρωσης των δημοτών για την "ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021" δημιούργησε μια "Αλυσίδα Ενημέρωσης για την Απογραφή" στην οποία συμμετέχουν ΟΛΟΙ!


Η κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέεπικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ", στέλνει προς τους συνδημότες της το ακόλουθο μήνυμα:


ΑΠΟΓΡΑΦΗ:   "ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ"

 

Αγαπητοί συνδημότες,

Όπως κάθε 10 Χρόνια, διεξάγεται και ολοκληρώνεται σε ολόκληρη τη χώρα η Απογραφή πληθυσμού-κατοικιών.

 

ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

 

Έχει σημασία να γνωρίζουμε ότι:

- Η μηνιαία χρηματοδότηση των Δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΚΑΠ),  γίνεται βάσει του πληθυσμού.

- Η χρηματοδότηση των Προγραμμάτων γίνεται, επίσης, βάσει του πληθυσμού,, όπως τα Προγράμματα "Αντώνης Τρίτσης", προγράμματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκά Προγράμματα κλπ.

- Η αντιμετώπιση των Δήμων από τις κυβερνήσεις, γίνεται πάντοτε σε συνάρτηση με τον πληθυσμό τους.

 

Ο Δήμος μας έχει πολλές ιδιαιτερότητες, λόγω του πλήθους νέων κατοίκων που συνεχώς εγκαθίστανται, αφού τον επιλέγουν για τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, καθώς και του πλήθους εξοχικών κατοικιών, και ως εκ τούτου έχει αυξημένες ανάγκες και σε έργα υποδομής και σε έργα διαχείρισης της καθημερινότητας.

Το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 Χρόνια, η ανάπτυξη και η καθημερινότητα, εξαρτώνται από τον καταγεγραμμένο, βάσει της απογραφής, αριθμό κατοίκων.

 

Έχουμε, λοιπόν, υποχρέωση σε εμάς και τα παιδιά μας να απογραφούμε, να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε και το κοινωνικό μας περιβάλλον.

Ας κάνουμε υπεύθυνα το χρέος μας προς την πόλη, το χωριό και το Δήμο μας, για την επόμενη δεκαετία.

Γιατί " ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ ".




Η απογραφή βρίσκεται στην φάση ολοκλήρωσής της. Αν δεν έχετε κάνει ακόμα την απογραφή σας, διαβάστε εδώ όλες τις πληροφορίες για να απογραφείτε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: