Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Απογραφή πληθυσμού 2021: Πληροφορίες για την διαδικασία αυτοαπογραφής και πόρτα-πόρτα


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια,  θα διενεργήσει την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, μιας ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία που έχει σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες διαβίωσής  τους.


     Η απογραφή λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού  COVID-19 θα γίνει με δύο τρόπους:



1.Με δυνατότητα ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής. Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει ένα κλειστό φάκελο με έναν μοναδικό αριθμό σε κάθε κατοικία. Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr , χρησιμοποιώντας αυτόν τον μοναδικό κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του.

2. Με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα». Όσοι δεν μπορούν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

     Η απογραφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο μας. Ας απογραφούμε στην πόλη μας ώστε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

 Περισσότερος πληθυσμός στον Δήμο μας σημαίνει μεγαλύτερο ύψος χρηματοδότησης από την Πολιτεία για τα επόμενα δέκα χρόνια. 

Σημαίνει περισσότερο πράσινο, περισσότερα πάρκα, περισσότερες παιδικές χαρές, περισσότερους χώρους πολιτισμού και άθλησης, δρόμους και πεζοδρόμια.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ!





 



Δεν υπάρχουν σχόλια: