Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ερέτριας - Video & Φωτογραφίες

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σε μια ηλιούλουστη και ζεστή ημέρα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ερέτριας και με την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας.



Στην πόλη της Ερέτριας, η Τέλεση της επίσημης Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Ερέτριας, ενώ ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, τα Σχολεία, Συλλόγους & Σωματεία.

 

 

Την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, έκανε η κ. Παρασκευή Βέττα, Εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Ερέτριας, παρουσία του δήμαρχου Ερέτριας  κ. Ιωάννη Δημητρόπουλου, του Βουλευτή της ΝΔ κ. Σπύρου Πνευματικού, των αντιδημάρχων κ. Παναγιώτας Μπούγα και κ. Ευάγγελου Τσώκου, του μέλους της Τ.Κ. Ερέτριας κ. Κων. Μπέτσια, των εκπροσώπων του Αστυνομικού και Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπων των Εθελοντικών ομάδων, φορέων, μαθητών και πλήθους δημοτών της Ερέτριας.


 




 

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και η απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα Σχολεία.

Ακολούθησαν χορευτικά από τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας Κ. Κανάρης, καθώς και η μαθητική παρέλαση των σχολείων,  η οποία φέτος, για την αποφυγή συνωστισμού,  ως σημείο αφετηρίας είχε τον κυκλικό κόμβο στο στρογγυλό Φοίνικα  και σημείο κατάληξης την οδό Αρχαίου Θεάτρου στο ύψος του καταστήματος Gema.

Τελετάρχης της μαθητικής παρέλασης ήταν ο Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Ερέτριας, κ. Κωνσταντίνος Κορρές.

Στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες ο Δήμος εκπροσωπήθηκε ως εξής:

Στη Σέτα, παρέστει ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, καθώς οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, πραγματοποιήθηκαν χθές Τετάρτη 27/10.

Στην Αμαρύνθο, παρέστει ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Σμπιλίρης,  στο Γυμνό, η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγγελή, στην Άνω Βάθεια, η Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Μπούγα, στην Καλλιθέα, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ιωάννης Βελέντζας.

 


 



   

Παρακολουθήστε το βίντεο με τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Κανάρης


 



 

 

 

 

 

 

 
 








Φωτορεπορτάζ: ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, 

Φωτορεπορτάζ δοξολογίας:  Δημήτρης Πετρόγιαννης

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: