Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Τοποθετήθηκαν και λειτουργούν σε Ερέτρια και Αμάρυνθο οι ράμπες πρόσβασης ΑμΕΑ στην θάλασσα - Πως παραλαμβάνονται τα ειδικά μπουτόν

Επανατοποθετήθηκαν στις παραλίες Ερέτριας και Αμαρύνθου,  τα ειδικά μέσα πρόσβασης στη θάλασσα, που λειτουργούν σαν βοηθητικοί εξοπλισμοί, για να δώσουν σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα τη δυνατότητα να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα,  όπως το κολύμπι.

 

Ο συγκεκριμένος βοηθητικός εξοπλισμός αποτελείται από τέσσερα βασικά μέρη: τον πύργο, το κάθισμα, τις ράγες και την κουπαστή, ενώ χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια σαν τη μόνη πηγή για την τροφοδοσία του. Επίσης, υπάρχει και λυόμενο αποδυτήριο.



 

Τις ειδικές ράμπες, τις οποίες ο Δήμος Ερέτριας, έχει υλοποιήσει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΕπανΕΚ), για την Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών, τις είχε τοποθετήσει δοκιμαστικά από τον προηγούμενο χρόνο και τις είχε αποθηκεύσει για την συντήρησή τους. 

 


 


Ήδη η μία Ράμπα ΑμΕΑ τοποθετήθηκε από χθες με την επίβλεψη του προέδρου της Κοινότητας Ερέτριας κ. Μάριου Παντελή και λειτουργεί σήμερα κανονικά στην παραλία Ερέτριας στο χώρο των χειμερινών κολυμβητών και του ΝΑΟΕ. Το μπουτόν λειτουργίας της βρίσκεται προσωρινά στο Περίπτερο της κύριας Τερζάκη και στο Riviera.


 

Ενώ επίσης, λειτουργεί και είναι προσβάσιμη από τις 1/7 η Ράμπα ΑμΕΑ στην περιοχή Αλαμπέικα στην Αμάρυνθο και το μπουτόν κίνησης βρίσκεται στο καφέ 'La Luna'. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμαρύνθου κ. Κώστας Ζαχαριάς, όποιος έχει στο περιβάλλον του άτομα με ειδικές ικανότητες και χρειάζεται προσωπικό μπουτόν μπορεί να επικοινωνήσει με το γραφείο της Κοινότητας Αμαρύνθου στο τηλ. 22290 37790 ή στο inbox στην σελίδα του Δήμου Ερέτριας και της Κοινότητας Αμαρύνθου.

 




 
Αναμένεται η ολοκλήρωση της τοποθέτησης των ειδικών ραμπών σε δύο ακόμα παραλίες.
 
 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια: