Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Εγκρίθηκε η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Μπάσκετ τύπου Μπαλόνι στην Ερέτρια, έργο ύψους 586.000 ευρώ


Ένα όνειρο χρόνων για τους αθλητές του μπάσκετ της Ερέτριας, φαίνεται πως πλέον θα γίνει πραγματικότητα!

Πρόκεται για το πολυσυζητημένο κλειστό γυμναστήριο στην Ερέτρια, για το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κονδύλι ύψους 586 χιλ. € για την κατασκευή του, ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί άμεσα, μέσα στους επόμενους μήνες. 

 

 


 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση στην Ερέτρια εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ώστε να οριστικοποιηθεί το έργο, που πρόκεται να κατασκευαστεί με τη μορφή "Μπαλονιού" και θα μπορέσει να παραδοθεί προς χρήση μέσα σε λίγους μήνες, από την έναρξη της κατασκευής του.

 

Η απουσία ενός κλειστού γυμναστηρίου, στέρησε από την τοπική ομάδα της Ερέτριας την πρόκριση, παρότι υπήρξε μεγάλη διάθεση και υπερπροσπάθεια από τους ίδιους τους αθλητές, που αναγκάστηκαν να κάνουν επί δέκα περίπου χρόνια, πολλά χιλιόμετρα για να μπορέσουν να αθληθούν.

 

Το τμήμα μπάσκετ του τοπικού συλλόγου στην Ερέτρια ιδρύθηκε το 2012 μετά από συγχώνευση με τον Άρη Χαλκίδας και από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκαν εκτός από την αντρική ομάδα και τμήματα υποδομής.

Η αντρική ομάδα πήγε εξαιρετικά καλά και κατάφερε να αγωνιστεί στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ, την κορυφαία περιφερειακή κατηγορία, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, η απουσία κλειστού γυμναστηρίου δημιούργησε φυσιολογική κόπωση στους αθλητές της.

Το κλειστό γυμναστήριο στην Ερέτρια, είναι βέβαιο, πως θα δώσει σήμερα νέα δυναμική σε μια περιοχή που ανέκαθεν είχε μπασκετικές ρίζες, καθώς ομάδα εν ενεργεία στα πρωταθλήματα της Ένωσης, υπήρξε και τη δεκαετία του 1990.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: