Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΥΒΟΙΑ: Τα σημερινά και τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ερέτριας - Συναγερμός στο Μετόχι Κύμης

Στα είκοσι έφτασαν τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ερέτριας, ενώ έξι συμπολίτες νοσηλεύονται ήδη σε νοσοκομείο - Συναγερμός στο χωριό Μετόχι της Κύμης με 21 θετικά κρούσματα σήμερα το απόγευμα -Βρέφος θετικό στον κορωνοϊό στα Λουτρά Αιδηψού.

 

Ο Δήμος Ερέτριας στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών, ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ της Δευτέρας 08-03-2021, τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ερέτριας ανέρχονται στα είκοσι (20), εκ των οποίων τα έξι (6) νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Αθήνας.

 

Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν σήμερα 16 νέα κρούσματα σε όλους τους δήμους της Εύβοιας, εκ των οποίων δύο είναι τα νέα κρούσματα στον Δήμο Ερέτριας

 

Αναλυτικότερα οι νέες μολύνσεις στους δήμους της Εύβοιας καταγράφηκαν ως εξής:

Δήμος Χαλκιδέων: 5 άντρες ηλικίας από 18-55 χρονών και  έξι γυναίκες ηλικίας 32-57 χρονών, ανάμεσά τους και ένα 5χρονο κοριτσάκι.

Δήμος Ερέτριας: ένας 33χρονος από την Ερέτρια και μία 33χρονη από την Αμάρυνθο. 

Δήμος Καρύστου: μια 43χρονη γυναίκα.

Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας: μια 88χρονη από τη Λίμνη

Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού: ένα βρέφος λίγων μηνών. 


 

Συναγερμός στο Μετόχι της Κύμης

Σήμερα αργά το απόγευμα χτύπησε συναγερμός στο Μετόχι της Κύμης, καθώς μετά την ολοκλήρωση δειγματοληψίας με rapid test που διενήργησε ομάδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνολικά 200 άτομα, βρέθηκαν 21 θετικοί στον κορωνοϊό.


Έτσι αναμένεται το χωριό, το οποίο έχει συνολικά 250 μόνιμους κατοίκους, να μπεί εκτάκτως σε ολικό lockdown, αφού η διασπορά είναι πάρα πολύ μεγάλη. 


Επίσης έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός της αύξησης των κρουσμάτων σε νέα άτομα καθώς και σήμερα εντοπίστηκε βρέφος από τα Λουτρά Αιδηψού θετικό στον ιό.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: