Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ερέτριας για την επικείμενη κακοκαιρία

Το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας, σε συνεργασία με όλους εμπλεκόμενους φορείς και Υπηρεσίες, βρίσκεται σε επιφυλακή, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας. 
 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος Ερέτριας, βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από την εκδήλωση των φαινομένων που ενδεχομένως να προκύψουν σε δίκτυα υποδομών μας. 

Ο Δήμος θα ενεργοποιήσει τα εγκεκριμένα σχέδιά μας με την κωδική ονομασία ΒΟΡΕΑΣ (σχέδιο για χιονοπτώσεις και παγετό) και ΔΑΡΔΑΝΟΣ (σχέδιο για πλημμύρες).

Οι δημότες μας μπορούν να προμηθεύονται αλάτι από τις εγκαταστάσεις του Δήμου, όπου έχει αποθηκευτεί, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (7:00 έως 13:00) στο τηλ.: 22290 62832, διαφορετικά στα τηλ.:

6975422734, κ. Μπασινάς, για τη Δημοτική Κοινότητα Ερέτριας και

6975422672, κ. Σμπιλίρης, για τη Δημοτική Κοινότητα Αμαρύνθου.

 

Συστάσεις για τους δημότες, αφορούν κυρίως την αποφυγή περιττών και άσκοπων μετακινήσεων και περιορισμός στις απολύτως αναγκαίες.

Εφιστάται η προσοχή σε όσους έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).Δεν πρέπει να παραμένουν μόνα και αβοήθητα. Οι κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα.

Όσοι δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφοι, αγρότες, μελισσοκόμοι κλπ) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας. Οι κτηνοτρόφοι/πτηνοτρόφοι, χρειάζεται να καθαρίζουν τις στέγες των σταβλικών τους εγκαταστάσεων σε περίπτωση που συσσωρεύεται μεγάλος όγκος χιονιού σ’ αυτές, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν καταρρεύσεις.

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: