Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Όλη η Εύβοια μπαίνει σε σκληρό lockdown από το Σάββατο 13/02 - Εκτός μένει η Σκύρος

Lockdown τύπου Αττικής σε Εύβοια και Αχαΐα από το πρωί του Σαββάτου 13/02, ανακοίνωσε στην επίσημη ενημέρωση της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως τίθεται σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας με 732 ενεργά κρούσματα, ενώ το ίδιο ισχύει για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (πλην της Σκύρου) καθώς έχει 501 ενεργά κρούσματα.

 

Στις περιοχές αυτές, όπως αναφέρθηκε, θα είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής

Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

 

Επίσης σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου – «κόκκινο», βρίσκονται από αύριο 13 έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και οι εξής περιοχές:

- ο δήμος Εορδαίας,

- ο δήμος Θηβαίων,

- ο δήμος Τανάγρας,

- ο δήμος Σπάρτης,

- η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,

- ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού,

- ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης,

- ο δήμος Τεμπών

- η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,

- ο δήμος Καλυμνίων και

- ο δήμος Καρπάθου.

 

Ενώ η Λέσβος από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί περνά στο επίπεδο επιτήρησης, στις «κίτρινες».

Παράταση μέτρων έως 22 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε για ΠΕ Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: