Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Ποιά περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 13/02 έως 22/02

Μετά τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για την ένταξη του Νομού Ευβοίας σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο  Δήμος Ερέτριας ανακοίνωσε ότι εκτός από τα υφιστάμενα προστατευτικά μέτρα θα ισχύουν και τα παρακάτω πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την προστασία και την αποφυγή μετάδοσης του covid-19: 

 

- Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος,

- Αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ. 

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων, βενζινάδικα και τα φαρμακεία, τα φυτώρια και τα καταστήματα πώλησης ζωοτροφών.

 - Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης.

 - Δεν επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή. 

- Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία. 

- Παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία των χώρων πολιτισμού. 

- Παράλληλα, τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.

- Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (κόκκινες περιοχές, ΦΕΚ 534 Β ‘), στις οποίες εντάσσεται και η Εύβοια θα υπάρξει αναστολή των λαϊκών αγορών τα Σάββατα.


- Τα καταστήματα τις Κυριακές θα παραμένουν κλειστά.

 

Ο δήμαρχος Ερέτριας, κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος εφιστά  την προσοχή και προτρέπει τους δημότες, αυτή την κρίσιμη στιγμή να δείξουμε όλοι μας υπομονή, ψυχραιμία και υπευθυνότητα ώστε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια: