Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕ κ. Πέτρου Σμιλάκου σχετικά με το θέμα της κοπής δέντρων στο οικόπεδο του ΒΙΟΚΑ Ερέτριας

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα της κοπής μεγάλου αριθμού δέντρων σε οικόπεδο της ΔΕΥΑΕ στην Άνω Βάθεια και συγκεκριμένα στον χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις του ΒΙΟΚΑ Ερέτριας, με διάφορες αναρτήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο, 

 

αλλά και σχετική δήλωση του προέδρου της Κοινότητας της Άνω Βάθειας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έκοψε τα δέντρα με εντολή του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Ερέτριας με σκοπό να εφοδιάσει με ξύλα συντοπίτες του που έχουν ανάγκη, ο κ. Σμιλάκος μας ανέφερε τα εξής: 

 

Κύριε Αθανασόπουλε,  μέσω της θέσης μου υπηρετώ, πιστεύω και τηρώ απόλυτα δύο βασικά και αυτονόητα πράγματα. 

Το πρώτο, είναι η απόλυτη διαφάνεια. Διαφάνεια σε όλη την διαδικασία λήψεως αποφάσεων σε ό,τι  γίνεται, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο ζήτημα που προκύπτει.

 Το δεύτερο, είναι ότι σαν άνθρωπος, κινούμαι μακριά από τακτικισμούς και προτιμώ όσα λέω να είναι μετρημένα και όχι βαρύγδουπες δηλώσεις με σκοπό τον εντυπωσιασμό. Κι αυτό γιατί δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν λειτουργώ με δεύτερες σκέψεις. 

 

Όσον αφορά το θέμα της κοπής των δέντρων στο οικόπεδο που θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις του  ΒΙΟΚΑ Ερέτριας, επειδή τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και οι εντολές που δόθηκαν είναι απόλυτα σαφείς, πρόκειται να γίνει πλήρης ενημέρωση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο κι αν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ευθύνες ή παραλήψεις, θα αποδοθούν σε όποιους τους αναλογούν.

Παράλληλα αναμένονται και οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ερέτριας, σε ότι αφορά τις ενέργειες που δρομολογούνται από τους αναδόχους, σχετικά με την εκσκαφή του οικοπέδου και θα υπάρξει πλήρης και λεπτομερής ενημέρωση για τον προγραμματισμό της εκτέλεσης του έργου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: