Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Συνάντηση του κ. Δημητρόπουλου με τον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη αύριο, για την "εν κρυπτώ" έλευση μεταναστών στη Ερέτρια

Στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, πρόκειται να εκθέσει δια ζώσης αύριο, τους προβληματισμούς του ο Δήμαρχος Ερέτριας, για το θέμα της αιφνιδιαστικής έλευσης μεταναστών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ερέτριας.

 

Ο Δήμαρχος Ερέτριας, από την Παρασκευή 30/10 με επιστολή του προς τους βουλευτές Ευβοίας, τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη, ζητά την επανεξέταση της απόφασης για την εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στον κεντρικό ιστό της Ερέτριας, ενώ σκοπεύει να του εκθέσει και δια ζώσης τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ερέτριας, από την απόφαση αυτή.

 

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε την Κυριακή στις 1 Νοεμβρίου 2020 στις 9:00 το πρωί στην Ερέτρια για την αιφνιδιαστική έλευση των μεταναστών στην ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης, κάτοικοι και δημοτική αρχή δεν καθησυχάζουν και σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να επιτύχουν την άρση της απόφασης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, εκδήλωσε άμεσα την αντίθεσή του για την αιφνίδια απόφαση προσωρινής (;) εγκατάστασης σημαντικού αριθμού προσφύγων, στην καρδιά της τουριστικής ζώνης της Ερέτριας, ζητώντας με ανακοίνωσή του την άμεση ματαίωση του σχεδιασμού αυτού.

Την ίδια θέση πήρε και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο οποίος σήμερα, μέσα από κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, τόνισε πως σκοπός τους είναι να πείσουν το Υπουργείο, ότι η Εύβοια δεν χωρά άλλους πρόσφυγες, προχωρώντας εάν χρειαστεί σε πιο ισχυρά μέτρα αντίδρασης. 

Κάτοικοι και οι φορείς της Ερέτριας, περιμένουν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την λήψη αποφάσεων. 


 




 


Δεν υπάρχουν σχόλια: