Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Οι τρεις διαχειριστές του προσφυγικού Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δέχθηκαν ισχυρό ράπισμα από την επίτροπο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου

 

Σφοδρή κριτική εναντίον των τριών διαχειριστών του προσφυγικού, κ.κ. Νότη Μηταράκη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Γιώργου Κουμουτσάκου,  είχε εξαπολύσει τον περασμένο Ιούλιο,  το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού. 

 

Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, συνεδρίασε στις 6 Ιουλίου 2020, με αφορμή τις συνεχείς καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις και τις έρευνες για βία και δολοφονίες προσφύγων στον Έβρο, με τα μέλη της Επιτροπής να υποστηρίζουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη απέφευγαν να απαντήσουν επί της ουσίας στα ερωτήματα των ευρωβουλευτών.

Τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης δέχτηκαν ταπεινωτικά σχόλια και σφοδρή κριτική από την Επιτροπή, αναφορικά με τις συνεχείς καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, τις αποκαλύψεις που κάνουν λόγο για νεκρούς μετανάστες από ελληνικά πυρά στον Έβρο αλλά και την ανεξέλεγκτη βία κατά αιτούντων διεθνούς προστασίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μόνο θλιβερή μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα των Ελλήνων υπουργών, ενώ «εκτός θέματος» χαρακτήρισαν τα μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου, τις απαντήσεις που κλήθηκαν να δώσουν οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:   

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ,

ThePressProject

 

 
 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: