Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Κύριε Δήμαρχε, ποιός κοροϊδεύει – ποιόν. Η μια και μοναδική αλήθεια για την μεταφορά μεταναστών στην Ερέτρια


Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν την Πέμπτη το βράδυ στον ΤΥΠΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, από οδηγό τουριστικού λεωφορείου, ενημερωθήκαμε για την επικείμενη εγκατάσταση μεταναστών στην Ερέτρια.

 

Το πρωί της Παρασκευής, η είδηση αυτή, είχε γίνει ήδη θέμα συζήτησης στην τοπική αγορά και στα καφενεία, ενώ η δημοτική σύμβουλος η κ. Βούλα Αμερικάνου είχε ήδη αναρτήσει σχετικό ποστ στο προσωπικό της προφίλ στο fb.

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχός μας δεν γνώριζε τίποτα!

Δυστυχώς, όπως λέει και το τραγούδι «Το παιχνίδι είναι στημένο».

Για να μάθετε τη μια και μοναδική αλήθεια για το θέμα των μεταναστών, διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει:

Για να μεταφερθούν μετανάστες σε μια περιοχή, ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο ένας τρόπος, είναι να μεταφερθούν από τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας και να υπάρχει ενημέρωση της Περιφέρειας, του Δήμου, των τοπικών φορέων, να υπάρχει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της περιφέρειας.

Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσα από τον Δ.Ο.Μ. (Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης), όπου εκεί οι Μ.Κ.Ο. επικοινωνούν απ’ ευθείας με ξενοδοχεία, έρχονται σε οικονομική συμφωνία και ακολούθως μεταφέρουν μετανάστες.

Πρέπει να τονιστεί, ότι οφείλουν και αυτοί να επικοινωνήσουν με την Περιφέρεια, το Δήμο και τις τοπικές κοινωνίες.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, είναι αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί επίσημα από τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας, η Περιφέρεια και ο Δήμος μας.

Αν όντως αυτό συμβαίνει, όπως ισχυρίζονται με δημόσιες δηλώσεις τους, τόσο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, όσο και δήμαρχος Ερέτριας, ότι όλα έγιναν «εν κρυπτώ», να καταθέσουν μήνυση στον επιχειρηματία του ξενοδοχείου, στη διεύθυνση του ξενοδοχείου και να ενημερώσουν άμεσα τον Εισαγγελέα.

 

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: