Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Επέτειος Θυρανοιξίων στο Παρεκκλήσι των Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος στην Άνω Βάθεια.


Το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου εορτάσθηκε η επέτειος των Θυρανοιξίων του ιερού παρεκκλησίου των Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος στην Άνω Βάθεια, του Δήμου Ερέτριας, που τελέστηκαν το 2018 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο και ανεγέρθη από τον Ιεροδιάκονο π. Αστέριο Αποστόλου.



Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σχοινά, ενώ συμμετείχαν οι Αρχιμ. Φιλούμενος Ρούμπης, π. Νεκτάριος Στογιάννης εφημέριοι του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φιλοπάπου Αρχεπισκοπής Αθηνών, ο Πρωτοπρ. Κυριάκος Κοκκάλας εφημέριος Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου.

Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος του Αγίου Μελετίου εν Κιθαιρώνι από εθελοντές του Εθελοντικού Σώματος Δασοπροστασίας Διάσωσης Εύβοιας (ΕΣΔΔΕ), που προσέφερε και τους άρτους της αρτοκλασίας .

Παρέστησαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων ο κ. Γεώργιος Μαρίνος Υποπυραγός Υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, καθώς και ο κ. Σταύρος Τζιγιάννης, πρόεδρος της Διασωστικής Ομάδας Έρευνας και πλήθος πιστών.


Επίσης από τους πατέρες εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τα ονόματα των 5 παιδιών που χάθηκαν από την μεγάλη φωτιά στης 26/08/2007 στον Μίστρο Διρφύων Μεσσαπίων Εύβοιας.




Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθος και η Θεία Λειτουργία, την οποία ετέλεσε ο συνταξιούχος Πρωτοπρεσβύτερος Θεοφάνης Παπαγεωργίου από την Ερέτρια, με τον Ιεροδιάκονο του ιερού παρεκλησίου π. Αστέριο Αποστόλου καθώς επίσης τους ύμνους απέδωσε ο Ιεροψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας προσφέρθηκε κέρασμα στους πιστούς από τον π. Αστέριο.

Ενώ το απόγευμα, τελέσθηκε ο μεθεόρτιος εσπερινός από τον Πρεσβύτερος Ζήσης – Ιωάννης Φουρμούζης, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας.



Κατά τη διάρκεια των Ιερών ακολουθιών εκτέθηκε για προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Μελετίου.

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: