Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Φωτιά πλησίον του Βιολογικού Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας - Πέντε περιστατικά σχεδόν ταυτόχρονα από κεραυνούς

 

Το μεσημέρι της Παρασκευής 30/8 περίπου 12:58 εκδηλώθηκε φωτιά από κεραυνό πλησίον του Βιολογικού Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας.



Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλιβερίου και ο ΠΥΡΟΣ Ι ο Υποδιοικητής κ. Μαρίνος Γιώργος, που ανέλαβε τον συντονισμό της κατάσβεσης.


Στο σημείο έσπευσε και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Όχημα 30, του Εθελοντικού Σώματος Δασοπροστασίας Διάσωσης Εύβοιας Ε.Σ.Δ.Δ.Ε με 3 εθελοντές και 1 όχημα τύπου τζιπ με 2 εθελοντές.

Επειδή η φωτιά βρισκόταν σε δύσβατο σημείο, δύο χιλιόμετρα πάνω από τον βιολογικό, στο σημείο μετέβησαν τα οχήματα του ΕΣΔΔΕ, ένα όχημα τύπου Unimog με 5 τόνους νερό και μια μπουλντόζα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας, μια Ντακότα της Π.Υ , η 4η ΕΜΟΔΕ , 1 όχημα τον Οινοφύτων και ένα όχημα 4Χ4 των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Αμαρύνθου «Αμαρύνθια Άρτεμις».


Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, καίγοντας περίπου ενάμιση στρέμμα θάμνους, ελιές και πεύκα.



Πέντε περιστατικά σχεδόν ταυτόχρονα από κεραυνούς  


Επίσης άλλα τέσσερα περιστατικά φωτιάς από πτώση κεραυνών εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα το μεσημέρι της Πέμπτης στον Μίστρο, στο Καλέτζι Αλιβερίου (στο Πράσινο), στο Παρθένι και στον Πισσώνα, ενώ αστική φωτιά εκδηλώθηκε στον Πάλιουρα, θέτοντας όλες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και όλα τα τοπικά κλιμάκια και τις εθελοντικές μας ομάδες, σε πλήρη συναγερμό.


Ευτυχώς όλα τα μέτωπα αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με επιτυχία.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: