Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Πισσώνα Εύβοιας - Σήμανε "112" για Πισσώνα και Αφράτι


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7), καθώς ξέσπασε ακόμη μία φωτιά, στην Εύβοια.



Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερα για το συντονισμό τους. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ και εθελοντές.

Μάλιστα, νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πισσώνας Εύβοιας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ στις 16:03 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 "Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αφράτι Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Βασιλικό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών", καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κατευθύνουν αυτή την ώρα την πυρκαγιά στο πευκοδάσος του Αφρατίου.


φωτογραφίες:  Δημήτρης Μάλλιαρης




















Δεν υπάρχουν σχόλια: