Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Άνοιξε η αυλαία των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2024" με μια καθηλωτική Μουσικοθεατρική Παράσταση αφιερωμένη στην Κύπρο, με τη συμμετοχή της Λύρας Απόλλωνα


Με μια καθηλωτική Μουσικοθεατρική Παράσταση με τίτλο "Από το 21 στο 55" Αφιερωμένη στην Κύπρο, άνοιξε φέτος η αυλαία της εβδομάδας των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2024", τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στην κατάμεστη από κόσμο Κεντρική Πλατεία της Ερέτριας.


Την έναρξη των Πολιτιστικών εκδηλώσεων χαιρέτησε η Πρόεδρος του Συλλόγου "Κων. Κανάρης" κ. Αναστασία Κακαβά και ο Δήμαρχος Ερέτριας, κ. Νίκος Γουρνής. 

Η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσίαση τραγουδιών από τη χορωδία Ερέτριας “ΛΥΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ”, με την Επιμέλεια του Μαέστρου κ. Γεώργιου Κοκκίνη και συνεχίστηκε με μια συγκινητική Μουσικοθεατρική Παράσταση “Από το ΄21 στο ΄55”, Ειδική αφιέρωση στην Κύπρο. 

Έργα και στίχοι: Νικόλαος Παπακλεοβούλου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Άρης Περιβολάς 

Αφήγηση: Βίκυ Μαραγκάκη, Μαίρη Σταυριανίδου Ευθυμίου

Ηθοποιοί: Νίκος Τουρνάκης, Δημήτρης Ασημάκης

Ερμηνευτές: Λευτέρης Περιβόλας, Άρης Περιβόλας, Αγγελίνα Γκέκα, Αλέξανδρος Φωτιάδης, Νίκος Τουρνάκης

Συμμετείχε η Χορωδία “ΛΥΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ” 

Ορχήστρα: Άκης Μελής (πιάνο), Νίκος Κουρεμένος (Μπουζούκι)  Αλέξανδρος Φωτιάδης (κιθάρα), Νίκος Τουρνάκης (κρητική λύρα)

Μουσικοσυνθέτες: Άκης Μελής, Γιώργος Παλαιοκαστρίτης, Νίκος Παταβούκα, Βαγγέλης Αυγέρης.


Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, τ. Υπουργός Παιδείας της Κύπρου και μέχρι πρότινος Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, ο κ. Όμηρος Παπασάββας, πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και οι τέως Δήμαρχοι Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλλημπατέ και Διάγγελος Γούναρης.



ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ





































Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, τ. Υπουργός Παιδείας της Κύπρου και μέχρι πρότεινος Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα (δεξιά) και ο κ. Όμηρος Παπασάββας, πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος (αριστερά)




O εμπνευστής της Μουσικοθεατρικής Παράστασης  “Από το ΄21 στο ΄55”
 κ. Νίκος Παπακλεοβούλου με την συζυγό του














Δεν υπάρχουν σχόλια: