Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Εγγραφές και Επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ερέτριας για το σχολικό έτος 2024-2025 - Αιτήσεις & Δικαιολογητικά


Η υποβολή αιτήσεων εγγραφών – επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Ερέτριας για το Σχολικό Έτος 2024- 2025, ξεκίνησε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 και λήγει την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024. 

Οι αιτήσεις αφορούν τα νήπια με ημερομηνία γέννησης από 01.01.2021 έως και 01.03.2022 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις αιτήσεις εγγραφής και το ιατρικό πιστοποιητικό που συμπληρώνει ο παιδίατρος:

1. Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερέτριας (https://eretria.gr/) 

2. Στο Δημοτικό Κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Ευδήμου Κραταιμένους

3. Στα γραφεία του πρώην ΝΠΔΔ «Ο ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» (όπισθεν Δ.Ε.Υ.Α.Ε.) Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Ερέτριας που βρίσκεται στην οδό Ευδήμου Κραταιμένους, στην Ερέτρια.


*Βρείτε και εκτυπώστε τα έντυπα εγγραφής, επανεγγραφής και το έντυπο Βεβαίωσης Υγείας εδώ:







 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 • Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση 

• Ιατρικό Πιστοποιητικό 

• Φωτοτυπία ταυτότητας (και των δύο γονέων)

 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 


• Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, απαιτείται πρόσφατη βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη, ή αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους ή σχετική βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή αντίγραφο σύμβασης με τον εργοδότη.

 • Για εργαζόμενους στο Δημόσιο, Ο.Τ.Α. ή ΝΠΔΔ αυτών, απαιτείται εκκαθαριστικό μισθοδοσίας. 

• Για ελεύθερους επαγγελματίες: 

✓ Αυτοαπασχολούμενους εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.

 ✓ Αυτοαπασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α. 


• Για άνεργους γονείς απαιτείται: 

Αντίγραφο δελτίου ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων εγγραφών, με εξαίρεση την περίπτωση του πρόσφατα απολυθέντος εργαζόμενου όπου προσκομίζεται αντίγραφο της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.


 • Για γονείς με παιδί ΑμεΑ, με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω ή γονέα ΑμεΑ, με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, απαιτείται βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο. 

• Για την εγγραφή παιδιού αλλοδαπών γονέων από χώρες εκτός της Ε.Ε., εκτός των αναφερόμενων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια παραμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η άδεια παραμονής, απαιτείται βεβαίωση του αρμόδιου φορέα, ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση ανανέωσής της.

 • Για παιδί ορφανό απαιτείται ληξιαρχική πράξη του αποβιώσαντος γονέα, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. • Για γονείς φοιτητές ή σπουδαστές απαιτείται βεβαίωση τελευταίου εξαμήνου σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής.

 • Για γονέα που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία απαιτείται βεβαίωση από αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία. 

• Για διαζευγμένους, απαιτείται αντίγραφο διαζευκτηρίου (εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης).

 • Για γονείς σε διάσταση απαιτείται αίτηση διαζυγίου ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της διάστασης, καθώς και δικαστική απόφαση επιμέλειας ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της επιμέλειας, εάν οι γονείς είναι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει.

 • Για τους κατοίκους του Δήμου Ερέτριας απαιτείται, απόκομμα από οποιοδήποτε λογαριασμό ΔΕΚΟ ή κινητού τηλεφώνου 

• Για τον ορισμό του οικογενειακού εισοδήματος απαιτείται η προσκόμιση του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου οικονομικού έτους ή ακριβές αντίγραφο της υποβληθείσας δήλωσης ή υπεύθυνη δήλωση σχετικά με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων. 

Οι αιτούντες, κατά την υποβολή της αίτησης, θα δηλώνουν υπεύθυνα ότι ανήκουν σε κάποια από τις παραπάνω ειδικές κατηγορίες και κατά την εγγραφή του παιδιού, θα προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα το αποδεικνύουν. 

Σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών, αφαιρούνται τα επιπλέον μόρια της συγκεκριμένης κατηγορίας και γίνεται νέα κατάταξη στον πίνακα υποψηφίων για φιλοξενία νηπίων.


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22290 60800

 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22290 37307

 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΩΗΝ ΝΠΔΔ «Ο ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22290 60630













Δεν υπάρχουν σχόλια: