Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΥΣΗΣ στην Εύβοια λόγω ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών έως και την Τρίτη 9 Απριλίου


Την απαγόρευση κάθε είδους καύσης σε οικόπεδα, χωράφια και γενικά σε μέρη της υπαίθρου ανακοίνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας για το νομό της Εύβοιας, από την Κυριακή 7 Απριλίου έως και την Τρίτη 9 Απριλίου,  λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στο νησί. 



Μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου Πυρκαγιάς αποφασίστηκε για το παραπάνω τριήμερο η απαγόρευση κάθε είδους καύσης σε εξωτερικό χώρο.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται ο Διοικητής Εύβοιας, Κώστας Ψαρρός,  ο Διοικητής Χαλκίδας Αντώνης Μαυρίδης, καθώς και όλα τα κλιμάκια της ΠΥ Υπηρεσίας και εθελοντές.


Μάλιστα σχετική ανακοίνωση του Αρχιπύραρχου κ. Σίμου Αποστόλου Συντονιστή Επιχειρήσεων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας,  αναφέρει τα εξής:

 

«Λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών, όπως ισχυροί άνεμοι, χαμηλή σχετική υγρασία και ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, κάνουμε έκκληση προς όλες και όλους και ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με αγροτικές εργασίες, για τη μη χρήση φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο, όπως και την μη εκτέλεση θερμών εργασιών, για τις ημέρες Κυριακή 7, Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Απριλίου 2024.

Ας γίνουμε όλοι κοινωνοί αυτής της ανακοίνωσης, για να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν από το άναμμα μιας φωτιάς που θα εξελιχτεί σε πυρκαγιά όπως και γίνεται τις τελευταίες ημέρες σε όλη την επικράτεια.»



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: