Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Λαμπρός ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ερέτριας - Φωτογραφίες & βίντεο από την Ερέτρια

 


Με σύμμαχο τον υπέροχο ζεστό καιρό, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ερέτριας.



Στην έδρα του δήμου, στην πόλη της Ερέτριας, η Τέλεση της επίσημης Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Ερέτριαςενώ ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων από τους εφημέριους π. Θεοφάνη Παπαγεωργίου και π. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, τα Σχολεία, Συλλόγους & Σωματεία.


Την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, έκανε η κ. Σαραφοπούλου Μαρία, Εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Ερέτριας, παρουσία του δήμαρχου Ερέτριας  κ. Ιωάννη Δημητρόπουλου, της Αντιδημάρχου Οικονομικών Μαρίας Παπαγγελή, του αντιδημάρχου Ερέτριας κ. Ευάγγελου Τσώκου,  της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Κατερίνας Κυριακοπούλου,  του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Νίκου Γουρνή, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων του Αστυνομικού και Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπων των Εθελοντικών ομάδων, φορέων, μαθητών και πλήθους δημοτών και επισκεπτών της Ερέτριας.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και η απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα Σχολεία.

Ακολούθησαν χορευτικά από τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας Κ. Κανάρης, καθώς και η μαθητική παρέλαση των σχολείων στην οδό Αρχαίου Θεάτρου.

Τελετάρχης της μαθητικής παρέλασης ήταν η Εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Ερέτριας, κ. Βεντούρη Ελισσάβετ.





























ΒΙΝΤΕΟ:
Χορευτικά από τα τμήματα παραδοσιακών χορών του
Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας "Κ. Κανάρης"







Σχετικό άρθρο:




















Δεν υπάρχουν σχόλια: