Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias: «Πορτοκαλί» η θάλασσα στη Λίμνη Ευβοίας από τους τεράστιους όγκους λάσπης - Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η βόρεια Εύβοια




Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Elias βρίσκεται η βόρεια Εύβοια με φωτογραφίες από τη Λίμνη Ευβοίας να δείχνουν τη θάλασσα να χάνει το μπλε χρώμα της και να γίνεται «πορτοκαλί», καθώς ο τεράστιος όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά, έχει καταλήξει μέχρι και στη θάλασσα.



Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το Gimnastirio Limnis, δείχνουν ότι ο όγκος της λάσπης είναι τέτοιος που έχει αλλάξει το χρώμα του νερού της θάλασσας.



  





Ενώ τις τελευταίες ώρες, η βόρεια Εύβοια είναι η περιοχή η οποία δοκιμάζεται περισσότερο από την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα και σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη 28/9 έως και τις πρωινές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα εξασθενήσουν.

Στην περιοχή επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα.


Για την Εύβοια το κέντρο επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 50 κλήσεις, εκ των οποίων 20 για αντλήσεις υδάτων, 10 για κοπές δέντρων και σε πέντε περιπτώσεις έχει χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφέρει άτομα σε ασφαλή σημεία στην Ιστιαία.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: