Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

«Πολιτικό ατόπημα» ή «κραυγαλέα αντιδεοντολογική» η δήλωση υποψηφιότητας με άλλη παράταξη του εν ενεργεία Κοινοτάρχη Αμαρύνθου Κώστα Ζαχαριά;


Πέρα από κάθε όριο «πολιτικής ηθικής» φαίνεται πως έχουν αρχίσει να διαδραματίζονται οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, με τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις πολιτικές κωλοτούμπες να γίνονται σχεδόν καθημερινό φαινόμενο σε όλους τους χώρους!


Ενώ αίσθηση, προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση του εν ενεργεία Κοινοτάρχη της Αμαρύνθου κ. Κώστα Ζαχαριά, εκλεγμένου και ορισμένου στο αξίωμά του με την πλειοψηφούσα δημοτική Παράταξη της διοικούσας δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την οποία δηλώνει υποψηφιότητα με άλλη δημοτική παράταξη και με άλλον υποψήφιο δήμαρχο στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, ενώ παραμένει εν ενεργεία στα καθήκοντά του!

Πρακτική, η οποία αφενός δεν εμπνέει πολιτικό σεβασμό στους θεσμούς και στην ψήφο των πολιτών,  ενώ δεοντολογικά παραπέμπει να προηγηθούν η δήλωση παραίτησης από το εν ενεργεία αξίωμα, καθώς και η ανεξαρτητοποίηση από την παράταξή του, πριν τη δήλωση υποψηφιότητας με άλλη παράταξη.

«Πολιτικό ατόπημα» που αφήνει να αιωρούνται έκδηλα ερωτηματικά… αν πρόκειται δηλαδή για «υπέρμετρη φιλοδοξία» ή για «προσωπικές επιδιώξεις» του υποψηφίου, που μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα;

Υπενθυμίζουμε, ότι η θητεία της δημοτικής αρχής και όλων των εκλεγμένων και ορισμένων θεσμικών οργάνων, λήγει στις 31-12-2023.




Δεν υπάρχουν σχόλια: