Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Με τεράστια επιτυχία και λάμψη ολοκληρώθηκαν φέτος οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2023 στον Δήμο Ερέτριας - Πλούσιο φωτογραφικό υλικό


Οι καθιερωμένες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2023 που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Ερέτριας, ξεπέρασαν φέτος κάθε προηγούμενο σε ποιότητα και λάμψη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που απόλαυσε ένα πλούσιο πρόγραμμα μιας ολόκληρης πολιτιστικής εβδομάδας με μουσικά, θεατρικά, χορευτικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.


Την επιμέλεια των εκδηλώσεων της πολιτιστικής εβδομάδας είχε ο ιστορικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ, υπό την αιγίδα και την τεράστια στήριξη του Δήμου Ερέτριας και του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων», που κάλυψαν πλήρως οικονομικά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις υπηρεσίες για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, σύμφωνα με τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, για τα έξοδα κατασκευής και μεταφοράς της εξέδρας, ηχητικών, μόνιτορ, μικροφωνική, κονσόλες ήχου και φωτισμού, προβολείς, καλωδίωση, ενοικίασης καθισμάτων, κ.ά.

Ενώ χάρη στην παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και του κ.  Ιωάννη Δημητρόπουλου προσωπικά, που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι με ήθος, πνεύμα συνεργασίας και ευπρέπεια μπορούν όλα να γίνουν, πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης Μουσικοχορευτική παράσταση «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με την τιμητική συμμετοχή της συγγραφέως κ. Άννας Μπιθικώτση,  που πλαισίωσε την τελετή λήξης την Κυριακή 30 Ιουλίου και μάγεψε τους πάντες!




Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο χοροδιδάσκαλος κ. Δημήτρης Ελευθερίου, ενώ χόρεψαν το τμήμα ενηλίκων παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας “Κ.ΚΑΝΑΡΗΣ” και συνόδεψαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηρόβρυσης Χαλκίδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουκισίων « Η Ανθηδών 1979».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Θεατρικό για την πυρπόληση  με την επιμέλεια κ. Πασχαλίδου Ελισάβετ και τη συμμετοχή μαθητών που υποδύθηκαν ρόλους ηρώων, τους: Μίγγο Ηλία, Άγγελο Ρέτσα και Παναγιώτη Φουρμούζη, ενώ η αφήγηση του χρονικού είχαμε φέτος την τιμή να την ακούσουμε από την αέρινη φωνή της κ. Άννας Μπιθικώτση.

 

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου και η πρόεδρος κ. Αναστασία Κακαβά ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο για την αμέριστη στήριξη, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Τσώκο, που μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπάθησε  να δώσει λύση για την παρουσίαση της αναπαράστασης της καύσης της τουρκικής ναυαρχίδας, που φέτος λόγω των επικίνδυνων και υψηλών θερμοκρασιών (κατηγορία συναγερμού 5) και των σχετικών απαγορεύσεων, δεν ήταν εφικτό να πλαισιωθεί με την καύση και τη ρίψη βεγγαλικών, χωρίς όμως αυτό να στερήσει κάτι από την λάμψη και την αίγλη των εκδηλώσεων.

 


Τέλος ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων και από κοινού με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αναστασία Κακαβά, ευχαρίστησαν θερμά όλους όσους με τις προσπάθειές τους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων του δήμου μας ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2023.

 




Το καταπληκτικό ζεϊμπέκικο από τον χοροδιδάσκαλο κ. Δημήτρη Ελευθερίου και τους υπέροχους χορευτές του.












Αναμνηστική φωτογραφία όλων των συντελεστών και των επίσημων προσκεκλημένων της εκδήλωσης





Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας “Κ.ΚΑΝΑΡΗΣ” ευχαρίστησε και πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηρόβρυσης Χαλκίδας και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουκισίων « Η Ανθηδών 1979».













Τα εξαιρετικά μέλη της ορχήστρας και των καλλιτεχνών που συνόδευσαν την  κ. Άννα Μπιθικώτση στην υπέροχη μουσική παρουσίαση











Η αφήγηση του χρονικού είχαμε φέτος την τιμή να την ακούσουμε από την αέρινη φωνή της κ. Άννας Μπιθικώτση.







Θεατρικό για την πυρπόληση  με την επιμέλεια κ. Πασχαλίδου Ελισάβετ και τη συμμετοχή μαθητών








Το φέρυ TSOKOS LINE έδωσε φως και ήχο στο θεατρικό για την πυρπόληση 




ρεπορτάζ, φωτορεπορτάζ: ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ - Χορηγός επικοινωνίας
 των εκδηλώσεων ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2023





Δεν υπάρχουν σχόλια: