Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

«Ασυνείδητοι βρωμίζουν την πόλη»


Πραγματική «μάστιγα» αποτελεί το φαινόμενο με τα κλαδιά, τα ογκώδη και τα μπάζα που πετιούνται καθημερινά στις γειτονιές, αναγκάζοντας την Υπηρεσία Καθαριότητας να δίνει πραγματικό αγώνα προκειμένου να καλύψει τα συνεχή φαινόμενα απόρριψης ογκωδών υλικών και αντικειμένων από πολίτες, οι οποίοι προχωρούν σε ανακαινίσεις, χωρίς να μισθώσουν έναν ειδικό κάδο, όπως οφείλουν βάση του νόμου, αλλά και σε κλαδέματα και σε εκκαθαρίσεις των χώρων τους, προτιμώντας την εύκολη λύση να πετάξουν οτιδήποτε,  όπου και όποτε τους βολεύει, αντί απλά να επικοινωνήσουν με τον Δήμο στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.


Με τη νοοτροπία όμως αυτή των πολιτών, όσες δυνάμεις κι αν διαθέσει η Υπηρεσία Καθαριότητας και ο Δήμος, όσα απορρίμματα και να μαζέψει από τους δρόμους, χωρίς τη συνεργασία των πολιτών, θα δημιουργείται διαρκώς μια εικόνα που δεν μας ταιριάζει!


- Αξιότιμοι κύριε αντιδήμαρχε, κ. Τσώκο, αναλάβετε τις ευθύνες σας και ενημερώστε τους πολίτες για το τεράστιο πρόβλημα της μεταφοράς των απορριμμάτων του δήμου μας  καθημερινά στην Άμφισσα επί έναν ολόκληρο χρόνο, με δυσβάσταχτο οικονομικό και λειτουργικό κόστος και δώστε στοιχεία για να το καταλάβουν όλοι.  Ένα αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί όλοι ανεξαιρέτως οι δήμοι της Εύβοιας μετά το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

 

Και αναφερόμαστε ειδικότερα στην περιφέρεια της Ερέτριας, διότι επιβαρύνεται με μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών,  εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εξοχικών κατοικιών και ετεροδημοτών, αλλά και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ξενοδοχείων και κλινών, που δημιουργούν τεράστιο φορτίο απορριμμάτων, ιδίως τη θερινή περίοδο.

 

- Μήπως ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε τον κανονισμό καθαριότητας, να ενημερώσετε τους δημότες και να επιβάλετε πρόστιμα;


Το παράδοξο φαινόμενο των ημερών μας, μετά από τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλει η Υπηρεσία Καθαριότητας και οι εργαζόμενοι καθημερινά, με τους άδειους κάδους και ολόγυρα σκουπίδια, μόνο την αντιπολίτευση φαίνεται πως χαροποιεί, για να βγάζει φωτογραφίες και να τις κοινοποιεί προς πάσα κατεύθυνση, αδιαφορώντας αν αυτή η συμπεριφορά τους δυσφημεί τον δήμο μας και βλάπτει τους επαγγελματίες εν μέσω τουριστικής περιόδου. 


- Αξιότιμες κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, θα ήταν σίγουρα πιο χρήσιμη η συνεργασία σας, οι προτάσεις σας και η συμβολή σας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών, προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΟ, αν αυτό σας ενδιαφέρει πραγματικά!


Ενώ το ίδιο ισχύει και για κάποιους τοπικούς Συλλόγους της Ερέτριας και της Αμαρύνθου, που με ένα κατάπτυστο έντυπο που κυκλοφορούν, δυσφημίζουν τον Δήμο μας στο πικ της τουριστικής περιόδου σε επισκέπτες και τουρίστες.

- Αξιότιμες κυρίες και κύριοι πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων μας και υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, μήπως τελικά έχετε μπερδέψει τον ρόλο σας και τους σκοπούς που ορίζουν τα συλλογικά σας όργανα και εξυπηρετείτε προσωπικά ή καθοδηγούμενα συμφέροντα μικροπολιτικής και παραπληροφόρησης, αδιαφορώντας για την τύχη του τόπου, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων του Δήμου μας;



Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: