Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Αμαρύνθου από το Σύλλογο Γυναικών Αμαρύνθου και Περιχώρων - Στιγμιότυπα


Την Κυριακή 30 Απριλίου στις 19:30 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Αμαρύνθου στο νέο χώρο που μετεγκαταστάθηκε και θα λειτουργεί στο εξής, επί της κεντρικής πλατείας Αμαρύνθου.




Με την συλλογική δουλειά της προέδρου κ. Τίνας Αντωνιάδη και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αμαρύνθου και Περιχώρων, ολοκληρώθηκε η μεταφορά και η συντήρηση των εκθεμάτων και ο χώρος θα είναι και πάλι επισκέψιμος, καθώς αποτελεί χώρο πολιτισμού και παράδοσης του τόπου μας και πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών.

"Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε έναν χώρο που θα στεγάσει την λαϊκή μας παράδοση με πολύ όρεξη, αγάπη και μεράκι. Έναν χώρο που θα δώσει νέα πνοή στον τόπο μας, θα δώσει γνώση στις νεότερες γενιές για επαγγέλματα που χάθηκαν, εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι στην καθημερινότητά τους, που θα θυμίσουν έθιμα και παραδόσεις που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου", είχαν αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αμαρύνθου και Περιχώρων.

Την εκδήλωση των εγκαινίων ευλόγησαν οι τοπικοί ιερείς και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μαρία Παπαγγελή, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτα Μπούγα, ο αντιδήμαρχος Αμαρύνθου κ. Γιώργος Σμπιλίρης, η τ. Δήμαρχος Ερέτριας και Σύμβουλος Πολιτισμού του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο επικεφαλής δημοτικής Παράταξης κ. Νίκος Γουρνής, δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.








Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε με παραδοσιακούς χορούς το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου Αγ. Ιωάννου Αμαρύνθου.




Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση του Λαογραφικού Μουσείου Αμαρύνθου!









Ευχαριστούμε τη φωτογράφο κ. Δανάη Σωτηριάδη για τις φωτογραφίες τις εκδήλωσης των εγκαινίων του Λαογραφικού Μουσείου Αμαρύνθου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: