Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Πρωτιά για τον Νίκο Κακαβά στον Μαραθώνιο Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» του Πανεπιστημίου Κρήτης

Με μια ακόμη επιτυχία του ο Νίκος Κακαβάς, γιός του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κακαβά και της Κατερίνας Παπακηρύκου, έκανε υπερήφανους τους γονείς του.




   Ο Νίκος Κακαβάς, φοιτητής του τμήματος Χημείας, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ομάδα τριών ακόμα συμφοιτητών του, κατέκτησαν το 1ο Βραβείο στον Μαραθώνιο Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης», που διενεργήθηκε κατά το τριήμερο καινοτομίας InnoDays 2022 το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.


Ο Μαραθώνιος αποτελεί δράση του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση δράσεων ακαδημαϊκής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας» με τη συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και με φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. 

Στο Μαραθώνιο Καινοτομίας διαγωνίστηκαν 9 ομάδες ενδιαφερόμενων (project teams) με συνολικά 32 μέλη, ενώ η θεματολογία ήταν: «Καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στην παραγωγή και προώθηση του ελαιολάδου και του χαρουπιού της Κρήτης», σχετική με τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, όπως αυτές αποτυπώνονται στη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης (RIS3Crete) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.






Η τελετή απονομής των Βραβείων, το απόγευμα της Κυριακής 27/11, με την οποία έκλεισαν και οι ημέρες καινοτομίας Innodays 2022, σε ένα κατάμεστο συνεδριακό χώρο, ενώ είχε προηγηθεί ομιλία του κ. Βασίλειου Κελεσίδη ¨Εις μνήμνη του Αρτέμη Σαϊτάκη (1954-2021)ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, συνέδεσε το όνομά του με τη στήριξη και την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη και υπήρξε ο πρωτεργάτης του φυτωρίου των ιδεών.

Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στην Ομάδα 9 του Νίκου Κακαβά με τίτλο ιδέας GnD (Grow n’ Deliver).

Η GnD είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας υπηρεσιών διαμονής και βιωματικής εμπειρίας σε μια παραγωγική διαδικασία (όπως συγκομιδή ελαιοκάρπου), που διαθέτει, παράλληλα, ηλεκτρονικό κατάστημα των προϊόντων των παραγωγών.

Τα Μέλη της ομάδας που πήρε το 1ο βραβείο είναι οι: Σταυγιανουδάκης Στυλιανός (Φοιτητής τμήματος χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Κακαβάς Νικόλαος (Φοιτητής τμήματος χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Πλουμάκης Χρυσόστομος (Φοιτητής τμήματος επιστήμης υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Τσιρώνη Αθηνά (Φοιτήτρια τμήματος πολιτικών επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης).


Το βίντεο της απονομής των βραβείων Mαραθώνιος Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης»












Δεν υπάρχουν σχόλια: