Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

«Ο κύβος ερρίφθη» Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πότε θα γίνουν οι δεύτερες




Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές με απλή αναλογική, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως είπε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές, θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου.


 Η ανακοίνωση έγινε στο υπουργικό συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 



«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», είπε.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς, είπε ότι «έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει. Γι' αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό».



Ο Γιάννης Οικονόμου για το χρονοδιάγραμμα

Κατά τη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στον προγραμματισμό εν όψει των εκλογών και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

«Το νομοθετικό έργο θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και στη συνέχεια η Βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το σύνταγμα χρονικών ορίων».

Και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός πιστεύει ειλικρινά στη θεσμικότητα της οποίας βασικό στοιχείο είναι η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας ώστε η πολιτική κοινωνική και οικονομική ζωή μα μην υποτάσσεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια».

Επίσης, έπειτα από σχετική ερώτηση δήλωσε πως ο πρωθυπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι το νομοθετικό έργο θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι είναι λογικό να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: