Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Θρήνος για τους δύο λαμπρούς νέους ιπτάμενους - Σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, την Παρασκευή στον Ευστάθιο Τσιτλακίδη

 


Η οικογένεια του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο συγκυβερνήτη του F-4 Φάντομ, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας (30.01.2023).


Το μοιραίο Φάντομ της Πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 ναυτικά μίλια νότια Ανδραβίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του ο 29χρονος συγκυβερνήτης και ο 31χρονος κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης.





Η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέστησαν σήμερα στην κηδεία του υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, στην Τρίπολη.


«Καταστραφήκαμε όλοι…», λέει ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του άτυχου υποσμηναγού μετά τον χαμό του. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, αποκάλυψε τα τελευταία λόγια που του είπε ο γιος του την Κυριακή. “Ήρθε το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτησε κανονικά. ‘Γιατί φεύγεις νωρίς;’, του λέω, ‘φεύγω, γιατί το πρωί πετάω’. Πέταξε και τέλος”, είπε ο πατέρας του 29χρονου.



Την Παρασκευή η κηδεία του Τσιτλακίδη

Αύριο, Παρασκευή, θα τελεστεί στο Νευροκόπι η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Το παρών στην κηδεία θα δώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Τον βαθμό του Αντιπτέραρχου πήραν τιμητικά οι δύο νεκροί πιλότοι του Phantom F-4

Τόσο στην κηδεία του 29χρονου Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, όσο και στου 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο στο Νευροκόπι, οι πιλότοι τιμητικά προσφωνούνται με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: