Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ευχαριστεί τους δημότες για την ανταπόκρισή τους στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία


"Οι δημότες, με την συνειδητή και ανιδιοτελή προσφορά τους, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα ανθρωπιάς, συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Δήμου Ερέτριας, συμμετέχοντας ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, που δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών", ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος.



Μεγάλη ήταν ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Ερέτριας, για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό στη Συρία και την Τουρκία.

Συγκεντρώθηκαν μεγάλες σακούλες με κουβέρτες, παπλώματα, μαξιλάρια, συσκευασμένη ξηρά τροφή, παιδικές πάνες, κ.ά. είδη τα οποία θα αποτελέσουν μέρος της μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία θα σταλεί στις δύο χώρες που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο.




Τα είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν μέχρι την Δευτέρα 13/2, μεταφέρθηκαν σήμερα 14/2 με όχημα του Δήμου Ερέτριας στην Χαλκίδα και παραδόθηκαν σε καθορισμένο σημείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από τον Αντιδήμαρχο Ερέτριας κ. Ευάγγελο Τσώκο και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μαρία Παπαγγελή.

Στη συνέχεια η ανθρωπιστική βοήθεια θα διοχετευθεί, συντονισμένα, από την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) στις πληγείσες περιοχές.







Δεν υπάρχουν σχόλια: