Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ - Φωτογραφίες


Με πολύ μεγάλη προσέλευση επισήμων προσκεκλημένων και κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00 μ.μ. η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ιστορικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Ερέτριας Κ. Κανάρης σε κατάστημα καφέ στην παραλία της Ερέτριας, μετά από δύο χρόνια απουσίας της εκδήλωσης, λόγω των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία.


Την εκδήλωση τίμησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έφτασε συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, ενώ τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Ερέτριας κ. Ευάγγελος Τσώκος




Μετά τον χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου κ. Τασούλας Κακαβά, η οποία έκανε και μια σύντομη αναφορά στην πορεία και τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου, πήρε το λόγο ο κ. Χρήστος Διονυσόπουλος, μέλος του Συλλόγου που ανακοίνωσε το ευχάριστο νέο, ότι δρομολογούνται ενέργειες για την ανέγερση του πρώτου ορόφου στο κτίριο του Συλλόγου, με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Αναπτυξιακής Ευβοίας και του προέδρου της κ. Ευάγγελου Κούκουζα, καθώς το έργο πρόκειται να ενταχθεί σε πρόγραμμα Leader.





O Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου δίνοντας τις ευχές του σε όλους και στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, οι Βουλευτές Εύβοιας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και κ. Σπύρος Πνευματικόςο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ευβοίας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, καθώς και η πρόεδρος της Κοινότητας Ερέτριας κ. Κατερίνα Κυριακοπούλου, οι οποίοι παρευρέθηκαν, δίνοντας τις ευχές τους στον Σύλλογο και σε όλους τους παρευρισκόμενους.


ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος


o Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ.  κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης 


ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ.  κ. Σπύρος Πνευματικός


ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ευβοίας κ. Ευάγγελος Κούκουζας


η πρόεδρος της Κοινότητας Ερέτριας κ. Κατερίνα Κυριακοπούλου



Την κοπή της πίτας έκανε ο εφημέριος του Ι.Ν. της Παναγίας Παραβουνιώτισσας π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τασούλα Κακαβά.



Το τυχερό φλουρί της πίτας κέρδισε ο Δημήτρης Πετρόγιαννης και παρέλαβε ασημένια εικόνα, προσφορά του Συλλόγου, από τον Αντιδήμαρχο Ερέτριας κ. Ευάγγελο Τσώκο



Δεύτερη τυχερή αναδείχθηκε η κ. Κουντεντάκη Ευαγγελία, σε κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου που συμμετείχαν στις αιμοδοσίες Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2022, η οποία θα πάρει μία ασημένια εικόνα προσφορά της οικογένειας Λουκά Κώνστα.


Την κλήρωση έκανε ο επικεφαλής δημοτικής Παράταξης κ. Νίκος Γουρνής



Την εκδήλωση πλαισίωσε ευχάριστα η παιδική χορωδία του Συλλόγου τραγούδησε παραδοσιακά Κάλαντα.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η τ. δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Νίκος Γουρνής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βούλα ΑμερικάνουΚηρύκος Μπασινάς, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕ κ Ηλίας Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμαρύνθου κ. Κώστας Ζαχαριάς, οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Συμεών Κεδίκογλου, κ. Καλαβρής Ιωάννης και κ. Σοφία Νικολάου, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου π. Θεοφάνης, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.










Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, του οποίου το ομώνυμο αρτοποιείο Yannis & Anna Papathanasiou προσέφερε την πίττα και όλα τα κεκάκια για τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης.







Φωτορεπορτάζ: ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια: