Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες της β΄φάσης για την ανάπλαση της παραλίας Αμαρύνθου

 


Μετά από αλλεπάλληλες επαφές και πιέσεις της διοικούσας αρχής προς την Περιφέρεια, αλλά και την δέσμευση του αντιπεριφερειάρχη κ.  Γιώργου Κελαϊδίτη στον δήμαρχο Ερέτριας κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο, για την έναρξη της δεύτερης φάσης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αμαρύνθου, αμέσως μετά τις γιορτές, ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες και προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.



Ο Δήμος Ερέτριας με ανακοίνωσή του είχε ήδη ενημερώσει τους καταστηματάρχες του παραλιακού μετώπου (από το κατάστημα “Γοργόνα” και δυτικά) να απομακρύνουν τον κινητό εξοπλισμό των καταστημάτων τους (ομπρέλες, τραπέζια καθίσματα κλπ.) το αργότερο μέχρι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, ενώ από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι εργασίες στο υπόλοιπο κομμάτι της παραλιακής ζώνης από την πλατεία και μέχρι τη θέση parking.

 


Καθώς ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για τη νέα σεζόν,  η επιτάχυνση των εργασιών, προκαλεί ανακούφιση στην αγωνία, ιδίως των επαγγελματιών και των καταστημάτων της παραλίας της πόλης, που περιμένουν την ολοκλήρωση του έργου για να δουλέψουν τα μαγαζιά τους.

 

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, που παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών,"είναι ανάγκη να επιδείξουμε όλοι υπομονή και κατανόηση, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην δεύτερη φάση των εργασιών, αυτού το τόσο σημαντικού έργου της ανάπλασης της παραλίας, που θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο ζωής των μόνιμων κατοίκων και θα καταστήσει την Αμάρυνθο εκ νέου πόλο έλξης παραθεριστών."













Η Ανάπλαση της Παραλίας, ένα έργο προϋπολογισμού 1,280 εκ. ευρώ με το ΦΠΑ (προϋπολογισμός σύμβασης 713.572 ευρώ), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα δώσει νέα πνοή στην πόλη της Αμαρύνθου και στις επιχειρήσεις, προσφέροντας συνολικά αισθητική, αλλά και πρακτική αναβάθμιση.



 


Αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, όταν η Αμάρυνθος «έλαμψε», κάνοντας την διαφορά από κάθε άλλη χρονιά, διαφορά που δεν οφειλόταν στα λαμπάκια, αλλά στο ανανεωμένο παραλιακό μέτωπο, που αποκτά πλέον μορφή σύγχρονης ευρωπαϊκής παραλιακής πόλης.






Δεν υπάρχουν σχόλια: