Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Animal Earth: "Ο νέος Φιλοζωικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος του Δήμου Ερέτριας"

Δημιουργήθηκε από ανθρώπους ιδιαίτερα ευαίσθητους στην προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος Ο λόγος που μας οδήγησε να ενωθούμε και να συνεργαστούμε μεταξύ μας, άτομα διαφορετικών ηλικιών και επαγγελμάτων ήταν:


αφενός να προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας στο Δήμο (που είναι ο  αρμόδιος για την περισυλλογή, φροντίδα και γενικότερα τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς-Ν.4830/2021.αρθ.3,παρ.2)

αφετέρου να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργούνται στη διαχείριση αυτή αναλαμβάνοντας, πάντα στο πλαίσιο του νόμου, περιστατικά τραυματισμών, αποπαρασιτώσεων, στειρώσεων σκυλιών και γατιών, υιοθεσιών τους.

Δεν ξεχνάμε όμως ότι:

Όλοι μας είμαστε εθελοντές με εργασία και προσωπική ζωή.

Δεν μπορούμε να τρέχουμε όλο το 24ωρο, ούτε να μαζεύουμε όλα τα αδέσποτα της περιοχής –όπως κάποιοι βιάζονται να ξεστομίσουν- μιας και τα σπίτια μας και οι αυλές μας είναι πιασμένα από ζώα που πετάχτηκαν στο δρόμο –όχι από εμάς- και χρειάζονται φροντίδα.

Είμαστε φιλόζωοι όπως όλοι εσείς που μας καλείτε στο τηλέφωνο και απαιτείται να σας λύσουμε άμεσα το πρόβλημά σας.

Είμαστε εδώ για σας που βρίσκετε κάποιο αδέσποτο και δεν ξέρετε πώς να το χειριστείτε. Μπορούμε να ελέγξουμε το ζώο για microchip, να εντοπίσουμε τον ιδιοκτήτη του, αν είναι δηλωμένο, να διαχύσουμε την πληροφορία «χάθηκε» , «βρέθηκε». Μπορούμε να μεταφέρουμε ένα τραυματισμένο ή άρρωστο ζώο -αν ο Δήμος αδυνατεί- σε κτηνιατρείο ή ακόμα πιο σωστά να καθοδηγήσουμε εσάς προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε επίσης τη γνώση να σας βοηθήσουμε σε θέματα εκπαίδευσης του ζώου σας. 

Μη διστάσετε να μας αναφέρετε περιπτώσεις κακοποίησης και να οργανώσουμε από κοινού την αντιμετώπισή τους.

Με δράσεις (π.χ. bazaar, λαχειοφόρος, κ.ά.), με συνδρομές από τα μέλη μας, με τους κουμπαράδες μας σε διάφορα καταστήματα του Δήμου συγκεντρώνουμε χρήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, για στειρώσεις, για σίτιση αδέσποτων, φιλοξενία επί πληρωμή, προώθηση υιοθεσιών και για φυλλάδια ενημέρωσης πολιτών αλλά και ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς σχετικά με  υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματά τους απέναντι στο Δήμο.


Καλούμε τους πραγματικά φιλόζωους του Δήμου μας να ενωθούν μαζί μας δείχνοντας τη φιλοζωία τους με πράξεις.

Όσο πιο πολλοί τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε για αυτά τα πλάσματα που δεν ευθύνονται για το ότι βρίσκονται στο δρόμο.

Αισιοδοξούμε να πετύχουμε τη συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων χωρίς προβλήματα, όπως αρμόζει σε έναν τόπο πολιτισμένο που αποτελεί  και πόλο έλξης τουριστών οι οποίοι, ας μην ξεχνούμε, επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές.

 Αισιοδοξούμε να πετύχουμε τη μείωση των αδέσποτων στην περιοχή μας, όχι όμως κλουβιάζοντάς τα σαν κατάδικους σε κλούβες αλλά βρίσκοντάς τους οικογένειες όπου θα ζουν σε αυτές ως μέλη τους.

Μελό; …ίσως.

Δείγμα πολιτισμού; …Σίγουρα!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στοτηλέφωνο:6983 688 251

Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο animalearth.eretria@gmail.com

Ή στο Facebook ως Animal Earth







Δεν υπάρχουν σχόλια: