Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Πέτρος Σμιλάκος: «Ας συνεισφέρουμε στη δύσκολη κοινή προσπάθεια»- Κάλεσμα για εθελοντές στις ομάδες Πολιτικής Προστασίας

 


Με σύνθημα «όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε λίγο από αυτό που μας περισσεύει, λίγο από τον χρόνο μας, γιατί η προσφορά είναι στη φύση μας», ο Πέτρος Σμιλάκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας, ευχαριστώντας σε δήλωσή του, για μια ακόμη φορά τις Εθελοντικές Ομάδες του δήμου μας για την σπουδαία συνεισφορά τους στην δύσκολη κοινή προσπάθεια της Πολιτικής Προστασίας, απεύθυνε παράλληλα και ένα κάλεσμα στους δημότες να δηλώσουν «παρόντες», ενισχύοντας τις εθελοντικές ομάδες του τόπου μας.

 

Τόνισε επίσης, πως με τη συνεισφορά όλων σε αυτή την κοινή προσπάθεια, η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η παροχή έκτακτης βοήθειας, θα γίνει πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική.

Ενώ υπενθύμισε, πως τα Κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας στελεχώνονται από εθελοντές άνω των 18 ετών και προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών.

Όπως ανέφερε αναλυτικά, η δραστηριότητά τους περιλαμβάνει: τη δασοπροστασία, την πυρόσβεση, την έρευνα και διάσωση, τις πρώτες βοήθειες καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

«Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός και την αγάπη του για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Καθένας από εμάς μπορεί να αφιερώσει λίγες ώρες από τον χρόνο του για το συλλογικό καλό, προστατεύοντας το περιβάλλον και τον τόπο του!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σμιλάκος.

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τις Εθελοντικές Ομάδες του δήμου μας και να ενημερωθούν αναλυτικότερα για το έργο και τις δραστηριότητές τους, μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Κατερίνα Καρκαλέτση,  στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας στο τηλέφωνα 22290 64764 ή στο e-mail: eretriad@otenet.gr για γραπτή επικοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: