Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Με λαμπρότητα τελέστηκε η δοξολογία και η παρέλαση των μαθητών στην Αμάρυνθο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου - Φωτογραφίες

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εορτασμός τη Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και στην Αμάρυνθο, την πανέμορφη παραλιακή πόλη του Δήμου Ερέτριας.


Η επίσημη Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, ενώ η ηλιόλουστη ημέρα, έκανε μικρούς και μεγάλους να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να παρακολουθήσουν την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων.

Την κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου, τα σχολεία, τους Συλλόγους και τα Σωματεία της πόλης, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Δημήτρη Παπαγιώργο,  Διευθυντή του Γυμνασίου Αμαρύνθου.

Μετά  την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα Σχολεία, ακολούθησε η Παρέλαση Μαθητών & Μαθητριών των Σχολείων Αμαρύνθου στην Κεντρική πλατεία. Τελετάρχης ήταν ο Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Αμαρύνθου,  κ. Γεώργιος Τοσούνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Κώστας Ζαχαριάς, ενώ την δημοτική αρχή εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μαρία Παπαγγελή, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτα Μπούγα και ο Αντιδήμαρχος Αμαρύνθου κ. Γιώργος Σμπιλίρης. 

Επίσης στεφάνι κατέθεσε και ο κ. Κώστας Μπαραμπούτης, Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου Ερέτριας. 
















Ευχαριστούμε θερμά την Φωτογράφο κ. Δανάη Σωτηριάδου για τις φωτογραφίες της εκδήλωσης.






Δεν υπάρχουν σχόλια: