Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

ΕΡΕΤΡΙΑ: Καρέ καρέ η ένοπλη ληστεία στο ΟΠΑΠ Play – Η άμεση παρέμβαση και η γενναιότητα δύο εθελοντών βοήθησε στην σύλληψη των δραστών


Γύρω στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου 1/10 σημειώθηκε ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στην Ερέτρια. Δύο νεαροί, έσπασαν την τζαμαρία και εισέβαλαν στον χώρο, ενώ ο τρίτος παρέμεινε στο αυτοκίνητο.
 

Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον υπεύθυνο του καταστήματος, απέσπασαν τα  χρήματα και ετράπησαν σε φυγή.

Αυτόπτης μάρτυρας στο σκηνικό που εκτυλίχθηκε ήταν μέλος του εθελοντικού σώματος ΕΣΔΔΕ, που διερχόταν του σημείου την ώρα που οι δύο μαυροντυμένοι νεαροί, που φορούσαν κουκούλες, έσπρωχναν με δύναμη την γυάλινη πόρτα του καταστήματος. Αμέσως άναψε τον φάρο και άρχισε να κορνάρει δυνατά και να τους φωνάζει προκειμένου να απομακρυνθούν, καλώντας σε βοήθεια.

Μάταια όμως, οι νεαροί δεν σταματούσαν με τίποτα! ‘Έσπασαν τελικά την τζαμαρία, εισέβαλαν στον χώρο και με την απειλή όπλων, απέσπασαν 1000 ευρώ περίπου από το κατάστημα, διαφεύγοντας με τα πόδια τρέχοντας, προς το όχημα που τους περίμενε στο επόμενο στενό.

Εν τω μεταξύ, δεύτερος εθελοντής από τις Fetes Club 4x4, που διερχόταν από το σημείο και είδε τον συνάδελφό του σε εγρήγορση, σταμάτησε και οι δύο μαζί άρχισαν να κυνηγούν τους δύο δράστες, που προσπαθούσαν να επιβιβαστούν στο όχημα διαφυγής, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο να μείνει εκτός οχήματος και να χάσει το όπλο του.

Έδωσαν σήμα στην αστυνομία τις πινακίδες του οχήματος των δραστών και  προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τον τρίτο δράστη που είχε διαφύγει πεζός. Αυτός όμως μπήκε σε δρόμο όπου γίνονταν έργα και παρότι τραυματίστηκε πέφτοντας, κατάφερε τελικά να διαφύγει σε παρακείμενα χωράφια. 

Τους άλλους δύο δράστες τους συνέλαβαν τα ΟΠΚΕ  και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για νεαρούς ηλικίας 16-18 ετών, μέλη συμμορίας από το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ενώ γίνονται έρευνες από το ΑΤ Ερέτριας για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη.

Μάλιστα το όπλο που χρησιμοποίησαν εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημα κοντά στο σημείο της καταδίωξης του ενός από τους δράστες.









Σχετικό άρθρο:













Δεν υπάρχουν σχόλια: