Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Η Εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού στο Γυμνό Ερέτριας



Με λαμπρότητα τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ρωμανού του Μελωδού και ποιητού των κοντακίων στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.


Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Με τον Θεοφιλέστατο συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Ρωμανός Μπασινάς, ο Αρχιμ. Νικόλαος Πριμηκύριος, ο Πρωτοπρ. Βασίλειος Πασσάς, ο π. Γεώργιος Μωραϊτης και ο Οικονόμος π. Κυριακός Κοκκαλάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας αναφέρθηκε στην ζωή της Βασιλείας του Θεού, την οποία εικονίζουν τα μέλη της Εκκλησίας.

Σε άλλο σημείο ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Ρωμανό, ο οποίος είναι συμμαρτυρία του, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Με την παρουσία και την συμπροσευχή τους τίμησαν την εορτή οι πιστοί της ενορίας, καθώς και οι οικείοι του π. Ρωμανού που προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα ιερέα και εφημέριο τους, ο οποίος με την ακούραστη διακονία συνεχίζει ενεργά το ποιμαντικό έργο της ενορίας.

Κατά την Θεία Λειτουργία τους ύμνους απέδωσαν εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Ελευθερώτριας Νέας Πολιτείας Κηφισίας κ. Στυλιάνος Μπενής με τον Ιεροψάλτη του ιερού ναού Αγίου Νικολάου κ. Δημήτριο Πετρογιάννη και εξ αριστερού χορού οι ιεροψάλτες του ιερού ναού κ. Νικολάος Ρόγκας και Κωνστάντινος Μπόλωσης. 









πηγή:  Romfea.gr, Δημήτριος Πετρογιάννης







Δεν υπάρχουν σχόλια: