Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Πυρετωδώς και με συντονισμό γίνονται οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12/9 στον Δήμο Ερέτριας


Εντατικές είναι οι εργασίες που, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή Ερέτριας, διενεργούνται σε όλο το δήμο, σε πολλά επίπεδα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, για την καλύτερη προετοιμασία των σχολείων εν όψει της νέας σχολικής περιόδου που αρχίζει τη Δευτέρα 12/9, με στόχο της διοίκησης να είναι όλα έτοιμα όταν χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι».



Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπό την επίβλεψη των Αντιδημάρχων Ερέτριας κ. Βαγγέλη Τσώκου και της Αμαρύνθου κ. Γιώργου Σμπιλίρη, προχώρησε σε σχολαστικό καθαρισμό των αύλειων χώρων, με τη βοήθεια του προσωπικού καθαριότητας και μηχανημάτων του δήμου.

Αντίστοιχες εργασίες καθαρισμού έγιναν και στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, με την ενεργοποίηση και των 16 σχολικών καθαριστριών που έχουν τοποθετηθεί ήδη στις σχολικές μονάδες του δήμου, για το τρέχον διδακτικό έτος 2022-2023, σύμφωνα με τον τελικό πίνακα κατάταξης που δημοσιεύτηκε στις 3/8.

Η Διεύθυνση Πρασίνου, με βάση την ίδια ενημέρωση, κλαδεύει και καλλωπίζει δένδρα στους αύλειους χώρους, ενώ γίνονται ελαιοχρωματισμοί σε χώρους που παρουσίαζαν προβλήματα, καθώς και διαγραμμίσεις σε διαβάσεις μαθητών.


Επί ποδός και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ερέτριας, κ.κ. Σταμάτης Καρράς, της Α/βάθμιας και Ιωάννης Βελέντζας της Β/θμιας Εκπαίδευσης, που σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, καταγράφουν τις ανάγκες και μεριμνούν για την επίλυση των προβλημάτων, ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές για το νέο σχολικό έτος.


Παρεμβάσεις ουσιαστικές, τόσο στα σχολικά κτίρια (ελαιοχρωματισμοί, ηλεκτρονικές - υδραυλικές βλάβες, απεντομώσεις, απολυμάνσεις για τον covid κ.λ.π.), όσο και στο οπτικοακουστικό υλικό για την αναβάθμιση της διδακτικής διαδικασίας (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, laptop, projectors, διαδραστικοί πίνακες, 3D εκτυπωτές, wi-fi και ethernet σε όλες τις σχολικές αίθουσες), ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, μέσα από την άριστη συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών με τους Αντιδημάρχους, στα σχολεία του Δήμου Ερέτριας.


Ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, επεσήμανε πως προχωρεί σε αυτές τις εργασίες προσφέροντας στην εκπαιδευτική κοινότητα τις καλύτερες συνθήκες για την εκπαίδευση των μαθητών του δήμου μας, θυμίζοντας ότι «Eίναι εξάλλου εμφανές ότι τα σχολεία της πόλης βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο αναφορικά με την ποιότητα των υποδομών τους», ενώ κατέληξε: «Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά, με την δέσμευση ότι θα είμαστε πάντα παρόντες για την αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν».
























Δεν υπάρχουν σχόλια: