Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Μέτρα για την ενεργειακή κρίση προετοιμάζει ο δήμος Ερέτριας - Ορισμός "ενεργειακού υπεύθυνου" από τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο

 


Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο δήμος Ερέτριας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, δίνοντας παράλληλα και το παράδειγμα στους δημότες.


Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος στα πλαίσια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΕ ΠΕΑ/68315/502/2022 ΦΕΚ 3424/Β/2-7-2022 σχετικά με τα  μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από φορείς του ΟΤΑ, συγκάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη τους συνεργάτες του κ.κ. Πέτρο Σμιλάκο, εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο της ΔΕΥΑΕ, Ευάγγελο Τσώκο, αντιδήμαρχο Ερέτριας και Β' αναπληρωτή δημάρχου, Μαρία Παπαγγελή, αντιδήμαρχο Οικονομικών και Α' αναπληρώτρια δημάρχου, Παναγιώτα Μπούγα, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, Γιώργο Σμπιλίρη, Αντιδήμαρχο Αμαρύνθου, Γιάννη Βελέντζα, πρόεδρο της Επιτροπής  Β/θμιας  Εκπαίδευσης, Αντώνη Ανδρουλάκη, πρόεδρο του Δ.Σ. Ερέτριας και τον Δημήτριο Τσούμαρη, πρόεδρο του ΝΠΔΔ Ερέτριας.


Επίσης, προχώρησε άμεσα σε ορισμό Υπεύθυνου Ενεργειακών Υποδομών / Εγκαταστάσεων και Διοικητικών υπεύθυνων σε όλες τις υποδομές και φορείς που υπάγονται στην αρμοδιότητά του.

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 841/2022 Απόφαση Δημάρχου Ερέτριας, ορίστηκε Υπεύθυνος Ενεργειακών Υποδομών / Εγκαταστάσεων η υπάλληλος Αικατερίνη Καρκαλέτση.

Ενώ ως Διοικητικοί υπεύθυνοι (σύμφωνα με το άρθρο 5 της ΚΥΑ) ορίζονται οι κάτωθι υπάλληλοι:

Υπηρεσίες ΔΕ

Διοικητικά Υπεύθυνος

ΔΕΥΑ Ερέτριας

Φαρμακόπουλος Μιχαήλ

Νομικό Πρόσωπο

Γεωργιάδη Αικατερίνη

Σχολικές Επιτροπές

Μπουραζά Κρυσταλλία

ΚΕΠ Ερέτριας

Κοτρογιάννης Λάμπρος

Υπηρεσίες Διοικητικές-Οικονομικές & Τεχνική Υπηρεσία (Κτίριο στην οδό Ευδήμου Κραταιμένους)

 

Μιχαήλ Ευαγγελία

Δημ. Κατάστημα Αρχ.Θεάτρου

Μπουκουβάλα Βασιλική

Δημ. Κατάστημα Αμαρύνθου

Μανούσου Σοφία

Δημ. Κατάστημα Γυμνό

Σταματούκος Κων/νος

               

Για τη Δημοτική Ενότητα Ερέτριας ως Αναπληρωματικό μέλος των Διοικητικά Υπεύθυνων ορίζεται ο Υψηλάντης Δημήτριος και για τη Δημοτική Ενότητα Αμαρυνθίων ορίζεται ο Σταματούκος Σπυρίδωνας.

Ο Διοικητικά Υπεύθυνος θα διαχειρίζεται με τον πλέον αποδοτικό τρόπο τις υποδομές του φορέα που του ανατίθενται, ώστε να επιτευχθεί μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και προς το σκοπό αυτό συνεργάζεται με τον Ενεργειακό Υπεύθυνο, όταν και εφόσον το κρίνει αναγκαίο. Οι αρμοδιότητές του περιγράφονται στο άρθρο 6 της ΚΥΑ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: