Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Με λαμπρότητα τελέστηκε η τοποθέτηση του Θεμέλιου Λίθου για την ανέγερση του νέου Ι.Ν. της ενορίας Μαλακώντα Ερέτριας

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, προς τιμήν της Γεννεσίου της Θεοτόκου και ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Παναγίας Ελεούσης στον Μαλακώντα Ερέτριας, μετά την ολοκλήρωση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η τελετή  της τοποθέτησης του Θεμέλιου Λίθου του υπό ανέγερση Ι.Ν. της ενορίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομου.


Δώδεκα χρόνια από την ίδρυση της τρίτης ενορίας της Ερέτριας, της ενορίας της Παναγίας Ελεούσας στο Μαλακώντα, ολοκληρώθηκε η άδεια ανέγερσης ενός νέου Ναού, αίτημα και όνειρο όλων των κατοίκων της περιοχής.

Στην τελετή της 8ης Σεπτεμβρίου 2022, για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του νέου Ι.Ν., συμμετείχαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης Θεαγένης Κόλλιας, εφημέριος Παναγίας Ελεούσης Ερέτριας.

Παρευρέθησαν οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ερέτριας Παναγιώτα Μπούγα, Ευάγγελος Τσώκος, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.

Ενώ, το απόγευμα της Τετάρτης 7/9 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας.



















Η μακέτα του Νέου Ι.Ν. της ενορίας Μαλακώντα Ερέτριας












Δεν υπάρχουν σχόλια: