Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, Αρέθουσα: Δύο παραστάσεις "Σκοτεινή πλευρά της μνήμης / Η προκυμαία " στις 13/9


Για τρίτη χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" παρουσιάζει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κοινό όλης της Χώρας, με θέμα την επέτειο μνήμης και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε μοναδικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.



Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων παρουσιάζεται η παράσταση "Σκοτεινή πλευρά της μνήμης / Η προκυμαία " στις 13 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, Αρέθουσα, με δύο παραστάσεις στις 20.30 και στις 22.30.





Σκοτεινή πλευρά της μνήμης / Η προκυμαία – Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, Αρέθουσα


Μια μουσική παράσταση πολυμέσων για το συλλογικό τραύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής και για τη διττή υπόσταση της ρίζας μας. Δομείται πάνω σε μαρτυρίες ανωνύμων πρωταγωνιστών του ιστορικού χρόνου, που στην παράσταση εκφέρονται από ένα αθέατο πρόσωπο.

Ψηφίδες ζώσας μνήμης, σταχυολογημένες απ’ την ιερή δεξαμενή των τεθνεώτων, στάζουν την ευλογία τους στο σήμερα, υφαίνοντας το έδαφος που πάνω του κάθε πληγή γιορτάζει και γιατρεύεται. Η ζώσα ρίζα της καταστροφής βλασταίνει υπόγεια στο σώμα της Ελλάδας, θεμελιώνοντας μια Μικρασία πιο πραγματική απ’ την πραγματική.

Όλα εγκαταλείπονται στον ωκεανό του αναπότρεπτου, μεταμορφώνοντας το πλήθος των ανέστιων σε σύμβολο διεθνικό. Νησίδα παρηγορίας η Μουσική, ένας υπαινιγμός της μέσα Πατρίδας προς την οποία οι πρόσφυγες αδιαλείπτως πορεύονται.

 

Συντελεστές

Σχεδιασμός, σενάριο, επιλογή μαρτυριών και ηχητική διαμόρφωσή τους, πρωτότυπα κείμενα και μουσική, κλασική και midi κιθάρα: Γιώργος Μουλουδάκης

Δημιουργία παράλληλων βίντεο, ηχητικός σχεδιασμός, προετοιμασμένες και ζωντανές διαμορφώσεις οπτικού σεναρίου, λήψεις ζωντανών οπτικών υλικών, video editing, video installation, υπεύθυνος προβολών: Βασίλης Κουντούρης (Studio 19st)

Ηχητικός σχεδιασμός, ηχητικό σενάριο, προετοιμασμένες και ζωντανές διαμορφώσεις ηχητικού σεναρίου, ηχοληψίες, sound editing, σύστημα surround, υπεύθυνος ήχου: Κώστας Μπώκος (Studio 19st)

Εκφορά κειμένων και περφόρμανς (κρυφό πρόσωπο): Σοφία Χιλλ



13 Σεπτεμβρίου, Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, Αρέθουσα

Παραγωγή: ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Κατηγορία: Μουσική

Ώρα Έναρξης: 20:30 & 22:30
Διάρκεια: 70’

 

Προκρατήσεις θέσεων για τις 13 Σεπτεμβρίου

Για κράτηση θέσεων πατήστε εδώ:


 https://digitalculture.gov.gr/2022/08/skotini-plevra-tis-mnimis-i-prokimea-archeologiko-mousio-chalkidas-arethousa/






Δεν υπάρχουν σχόλια: