Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Γυμνάσιο Ερέτριας Erasmus+ ΚΑ2 «Smart Travelling Around Europe: A Υouth Guide for Sustainable Tourism»- Virtual Mobilities – Εικονικές Κινητικότητες

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που υλοποιεί το Γυμνάσιο Ερέτριας το διάστημα 2019 – 2022, πραγματοποιήθηκε διεθνής συνάντηση εργασιών (Learning,Teaching,Training Activities), από την Τετάρτη 4/5/2022 έως την Παρασκευή 6/5/2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ερέτριας.


Το Γυμνάσιο Ερέτριας που συμμετέχει στο πρόγραμμα με θέμα: «Smart Travelling Around Europe: A Υouth Guide for Sustainable Tourism» έλαβε μέρος με επιτυχία στις εικονικές κινητικότητες.

Στις εικονικές κινητικότητες συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από έξι χώρες: Την Ελλάδα (Γυμνάσιο Ερέτριας), τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία την Ιταλία και την Ισπανία.


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ερέτριας κ. Άννα Καραμπατσώλη, η υπεύθυνη του Προγράμματος Βασιλική Ντόκου και οι εκπαιδευτικοί: Σταυρούλα Φραγκομανώλη, Έλενα Αρκάδη, Εύη Βέττα, Βίκυ Μπενέτου, καθώς και οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στις συνεδρίες εργασίας, παρουσιάζοντας σε ψηφιακή μορφή μονοπάτια πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που σχεδίασαν, καθώς και καινοτόμα περιβαλλοντικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στην Εύβοια.

Κεντρικός άξονας της παρουσίασης ήταν η πόλη της Ερέτριας και έπειτα η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και το νησί της Σκύρου. Ακολούθησαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις ειδικών σχετικά με το περιβάλλον και τον πολιτισμό και η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα quiz που δημιούργησαν οι μαθητές σχετικά με το θέμα.


Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Ερέτριας κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο, καθώς και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι υποστήριξαν έμπρακτα και γενναιόδωρα τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Γυμνασίου Ερέτριας, συμβάλλοντας σημαντικά στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος, παραχωρώντας την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Βελέντζα, και τη γραμματέα του Δημάρχου κ. Γιόλα Κατσίκα που στάθηκαν κοντά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς με ιδιαίτερη φροντίδα, αγάπη και κατανόηση.


Επίσης, ευχαριστούμε εγκάρδια για την προθυμία, την άμεση ανταπόκριση και την έμπρακτη στήριξή τους στην υλοποίηση του προγράμματος:
Την κ. Παναγιώτα Τσιριμώκου, καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και φιλολογίας, MSc στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση, για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού με θέμα τα «Λιβάδια της Ποσειδωνίας» στην υποθαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.


Την κ. Μαίρη Μπελογιάννη, Δρ. Αρχαιολογίας, υπεύθυνή Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του σωματείου «Διάζωμα» για την παρουσίαση σε μορφή video, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «Διαζώματος», καθώς και για την παρουσίαση του προγράμματος ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας.


Την ομάδα του «Skyros Project. Συγκεκριμένα τους επικεφαλής του προγράμματος: κ. Κωνσταντίνα Σκαναβή, καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τον κ. Κυριάκο Αντωνόπουλο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και την κ. Χρυσούλα Σάρδη Περιβαλλοντολόγο, υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για την ενημέρωση που αφορά τις περιβαλλοντικές δράσεις του«Skyros Project» και την αποστολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.


Μέσα από την διαδικασία υλοποίησης των εικονικών κινητικοτήτων, εκπαιδευτικοί και μαθητές αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες, καθώς αναδείχθηκε η αξία της πολιτιστικής κληρονομάς και της συνεργασίας, η καλλιέργεια της οικουμενικής και περιβαλλοντικής συνείδησης και η εμπέδωση των ανθρωπιστικών αξιών, έτσι ώστε οι στόχοι των εικονικών κινητικοτήτων να επιτευχθούν μέσα σε κλίμα διαλόγου και δημιουργικότητας.












Δεν υπάρχουν σχόλια: