Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΕΥΒΟΙΑ Alert: Επείγουσα προειδοποίηση για επικίνδυνες χιονοπτώσεις το επόμενο 48ωρο - Τι προβλέπει η ΕΜΥ


Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας - ΓΓΠΠ με μήνυμα Alert στις 23-01-2022 και ώρα 17:45, προειδοποίησε για επικίνδυνες χιονοπτώσεις, το επόμενο 48ωρο και συστήνει την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.



Με εξαιρετικά επείγον μήνυμα του 112 το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια για το δεύτερο σφοδρότερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που καταφτάνει. 

Το μήνυμα κάνει λόγο για επικίνδυνες χιονοπτώσεις το επόμενο 48ωρο και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Με το μήνυμα που ακολουθεί η ΓΓΠΠ προτρέπει τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και τις οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena



Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα επιδεινωθεί από το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες θα επεκταθούν, και στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 04 με 07 βαθμούς Κελσίου. 

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός. Η ελάχιστη θερμοκρασία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ -06 και -08 βαθμών ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι -15 βαθμοί Κελσίου.

Κατά το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας, που ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα, τα χιόνια έφτασαν, μέχρι τις Κυκλάδες -Άνδρος, Νάξος και Τήνος ντύθηκαν στα λευκά- αλλά και τα Δωδεκάνησα. Ειδικότερα, χιονοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί στις ορεινές περιοχές του νησιού της Καρπάθου. Ήδη στα λευκά έχει ντυθεί η κοινότητα Ολύμπου και η ευρύτερη περιοχή της Βορείας Καρπάθου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: