Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Πλεύρης: Έως τις 12:00, με καθήμενους και χωρίς μουσική, η εστίαση και η διασκέδαση - Έως τις 2:00 το ρεβεγιόν

 



Από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης 30/12 θα ισχύουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. 


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:  Απαγορεύεται η διενέργεια πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο – Στο 50% η τηλεργασία – Μάσκες αυξημένης προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και σε εργαζόμενους στην εστίαση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής χρόνου ισχύος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού - Κυρίαρχη η Omicron στην κοινότητα  - Συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για διάθεση κλινών.


Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης: 

- έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, μόνο με καθήμενους πελάτες και χωρίς μουσική θα λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης

-  Ενώ μόνο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων έως τις 2:00 το πρωί, με το ίδιο καθεστώς μέτρων. 



Πλην της εστίασης, από αύριο επιβάλλεται
- τηλεργασία στο 50% όπου είναι εφικτό
χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην εστίαση και στα σούπερ μάρκετ.  

Επίσης, θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν σχετικά με την είσοδο στα γήπεδα και τη χωρητικότητα των γηπέδων. 

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ,  ανέφερε ότι αρχικά, τα μέτρα, επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022, αλλά λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων και της επέλασης της μετάλλαξης Omicron, αποφασίστηκε η άμεση εφαρμογής τους. 

Υπογράμμισε επίσης, ότι η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα επανεκτιμήσει το θέμα που αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όσο και το χρόνο ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και των δικαιωμάτων, που παρέχουν προς τους πολίτες. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  «Αυτή τη στιγμή,  πλήττονται κυρίως οι νεότερες γενιές, 18-30 ετών που κατά βάση νοσούν ασυμπτωματικά.  Γι' αυτό, όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας», προτρέποντας τους πολίτες να μην παραλείπουν τη διεξαγωγή τεστ πριν τα οικογενειακά τραπέζια. 


Παρακολουθήστε live τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο το πρωί






Δεν υπάρχουν σχόλια: