Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ρολά κατέβασε η εστίαση σήμερα - Καθολική συμμετοχή των καταστημάτων της Ερέτριας στην 24ωρη απεργία


Καθολική ήταν σήμερα η συμμετοχή των καταστημάτων εστίασης της Ερέτριας, στην μεγάλη κινητοποίηση στης ΠΟΕΣΕ και στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία.


Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων του κλάδου, στον Δήμο Ερέτριας και σε όλη την Εύβοια, παρέμειναν κλειστά, ενώ βρήκαν στήριξη και από τα αρτοποιία, που σε ένδειξη συμπαράστασης, σήμερα δεν σέρβιραν καφέ στους πελάτες τους.



Κατεβασμένα θα παραμείνουν για όλο το 24ωρο τα «ρολά» της εστίασης σε όλη την επικράτεια, καθώς οι επιχειρηματίες του κλάδου αντιδρούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας, που έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου τους έως 80%

Όπως υποστηρίζουν, οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, σχετικά  με την αλλαγή του τρόπου επισκεψιμότητας των πελατών στα καταστήματα, δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους και γενικότερα μείωσε το πελατολόγιο.

Σύμφωνα με την εικόνα που αποτυπώνουν τα συλλογικά όργανα της εστίασης, η εικόνα από τα δύο Σαββατοκύριακα (μετά τα νέα μέτρα) σε όλη την επικράτεια, σημείωσε πτώση τζίρου στα καταστήματα εστίασης περίπου κατά 40- 50%, ενώ τις καθημερινές η πτώση του τζίρου φτάνει περίπου το 70 με 80%.

Ενώ τονίζουν, πως "η εστίαση βρίσκεται ανάμεσα σε έναν πόλεμο κυβέρνησης και ανεμβολίαστων, με τη λογική να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί".







Σχετικό άρθρο: 

Πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων - Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021-Κάλεσμα για λουκέτο στην εστίαση από τους φορείς του κλάδου



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: