Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Παρουσίαση του προγράμματος Evia Support and Promotion - Παρόντες Σπύρος Πνευματικός και Απόστολος Λύκος

Ο κ. Σπύρος Πνευματικός, Καθηγητής Ιατρικής και Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος Evia Support and Promotion για την προβολή και προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων της Εύβοιας, συνοδευόμενος από τον κ. Νίκο Φατούση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δικός μας, εξαίρετος Ευβοιώτης Οινοποιός, Απόστολος Λύκος.


Το πρόγραμμα αυτό, που υλοποιείται μετά από πρόταση του κ. Σπύρου Πνευματικού και σε συνεργασία με την εταιρεία Yoleni’s, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/11 στις 4:00 μ.μ. στον πολυχώρο του Yoleni’s Greek Gastronomy Center στην Αθήνα και στοχεύει στην στήριξη των παραγωγών των πυρόπληκτων περιοχών και συνολικά της Εύβοιας.

Στοχεύει στην τοποθέτηση των προϊόντων τους, σε προβεβλημένα σημεία πώλησης στο εν λόγω Κέντρο Ελληνικής Γαστρονομίας, για τους επόμενους δυο μήνες, αλλά και τη δημιουργία ειδικού καλαθιού, με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας της Εύβοιας, που θα προωθηθεί ως εταιρικό δώρο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, από πολλές και γνωστές εταιρίες.


Το πρόγραμμα θα συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων κυρίως κατά την εορταστική περίοδο αλλά και τη γνωριμία του κόσμου με τα μικρά αυτά ‘διαμάντια’ που παράγει και που θα πρέπει να συνεχίσει να παράγει η περιοχή μας.





Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Πνευματικός αναφέρει τα εξής:


" Στήριξα από την πρώτη στιγμή την κίνηση αυτή, φέρνοντας τοπικούς παραγωγούς σε επαφή με τους ανθρώπους της Yoleni’s, γιατί πιστεύω ότι στηρίζοντας τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Εύβοιας, στηρίζουμε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.


Μέσα από τη συνεργασία αυτή, μπορούν να ανοίξουν νέοι δρόμοι και νέες διεθνείς αγορές για τα μοναδικά ευβοιώτικα προϊόντα. Ανάμεσα στους παραγωγούς, βρίσκονται και νέα παιδιά, με φρέσκες ιδέες, που επέλεξαν να μείνουν και να παράγουν στην Εύβοια.


Ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, όλους αυτούς που με μεράκι και προσωπική προσπάθεια, κρατάνε ψηλά την ποιότητα και δίνουν ζωή στον τόπο μας."










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: