Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Πού (δεν) θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι από Δευτέρα - Πώς θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε κομμωτήρια, σουπερμάρκετ και φαρμακεία

Νέα μέτρα θα ισχύουν από την Δευτέρα 22/11 για τον περιορισμό της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Επεκτείνονται οι περιορισμοί εισόδου σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους. Τα νέα μέτρα ανάλυσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


Έτσι από την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, 

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα γίνεται πλέον η είσοδος σε:

-  κλειστούς χώρους εστίασης

-  θέατρα και κινηματογράφους

-  μουσεία 

-  εκθεσιακούς χώρους

-  γυμναστήρια

- γήπεδα


Όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα μπορούν να εισέρχονται σε αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία κλπ), σε φαρμακεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην εκπαίδευση, σε χώρους εργασίας και χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τους ανοιχτούς χώρους εστίασης.



Πως θα γίνεται η πρόσβαση στους χώρους:

  • Χώροι ανοιχτοί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, όπου επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους μόνο με τη χρήση μάσκας.
  • Χώροι μόνο για εμβολιασμένους ή και για ανεμβολίαστους αλλά με εργαστηριακό έλεγχο: Λιανεμπόριο, χώροι εργασίας, ανοιχτοί χώροι εστίασης, εκκλησίες κ.α.
  • Χώροι διασκέδασης (κλειστοί χώροι): Η πρόσβαση θα είναι μόνο για εμβολιασμένους - Πρόσβαση μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

  • Οι ανήλικοι 4-17 ετών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους με self test 24 ωρών.

  • Για την τρίτη δόση, από 13/12 οι άνω των 60 θα ανανεώνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο με την τρίτη δόση.


Από τη Δευτέρα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00
.




Δείτε το video με
Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη




 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: