Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Ανοχύρωτη η Βόρεια Εύβοια στις πλημμύρες - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Σκηνές απόλυτης καταστροφής αποκαλύφθηκαν με το πρώτο φως της μέρας το πρωί της Κυριακής στην Εύβοια, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά» από τις περιοχές Αχλάδι , Κοτσικιά και Αγία Άννα στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, αλλά και στα Βασιλικά και στο Ψαροπούλι.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο, κόβοντας δρόμους.   

 

 

Δυστυχώς μετά την καταστροφική φωτιά στην Β. Εύβοια, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Η βροχή που έπεσε χθες από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30 π.μ. δημιούργησε εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι, ενώ έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε πολλά χωριά.

Από τις κατολισθήσεις διακόπηκε η κυκλοφορία από Ελληνικά προς Αγ. Άννα, ενώ στις περιοχές Αχλάδι, Κοτσικιά και Αγία Άννα όλο το βράδυ, η πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από τα πλημμυρισμένα σπίτια.
 


 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, "Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους».

Ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης σε δήλωσή του, ανέφερε τα εξής:

"Οι επιπτώσεις της μεγάλης καταστροφής στην βόρεια Εύβοια είναι ήδη μπροστά μας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έφερε στην ανατολική ακτή των δυο πληγέντων Δήμων η «Αθηνά», προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δημόσιες υποδομές και σε δεκάδες κατοικίες και επιχειρήσεις. Ψαροπούλι, Παραλία Κοτσικιά, Παραλία Αχλαδίου, Παραλία Αγίας Άννας μετρούν πληγές.

Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συμπολίτες μας και τις Δημοτικές αρχές, με την παρουσία μας και την επιχείρηση 22 μηχανημάτων έργου για τις ανάγκες απεγκλωβισμών, καθαρισμών και αποκαταστάσεων.

Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις παρεμβάσεις θωράκισης όλων των περιοχών των πληγέντων Δήμων, η Πολιτεία επιβάλλεται να επιταχύνει και να κλιμακώσει δράσεις και έργα που θα αποτρέψουν ή θα ελαχιστοποιήσουν τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε."

 

 


 









 




Δεν υπάρχουν σχόλια: