Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού στην Ερέτρια για το 1ο Δημοτικό σχολείο και το κλειστό γήπεδο μπαλόνι

 

Με αφορμή την παράδοση του νέου σχολικού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Ερέτριας που λειτουργεί φέτος στον νέο του χώρο,  αλλά και για την έναρξη της κατασκευής του κλειστού γηπέδου μπάσκετ τύπου μπαλόνι, επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα της Ερέτριας το πρωί της Δευτέρας 20/09 ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, συνοδευόμενος από τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, Κώστα Γαλάνη, Δημήτρη Βουρδάνο και Ηλία Μπουρμά.

 

Ο κ. Περιφερειάρχης, αρχικά είχε μια σύντομη συνάντηση με τους μαθητές, στους οποίους απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό και τις ευχές του για καλή σχολική χρονιά. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, συνολικού εμβαδού 2.173 τ.μ., το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, όπου και έλαβε γνώση σχετικά με κάποιες παραλλήψεις που υπάρχουν στο σχολικό κτίριο, οι οποίες όπως ανέφερε θα αποκατασταθούν πολύ γρήγορα.




Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον χώρο δίπλα στο σχολείο, όπου πρόκειται να αρχίσουν οι κατασκευές για τη δημιουργία του κλειστού γηπέδου τύπου μπαλόνι, χωρητικότητας 200 θέσεων και συνολικού εμβαδού 1.641 τ.μ., που θα στεγάσει το μπάσκετ.

 


Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο, ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση στην παραλία της Ερέτριας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, επαγγελματίες και δημότες. Στις συζητήσεις αυτές, τέθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως τις ανάγκες, αλλά και τις προοπτικές του τόπου.

 


Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την επίσκεψή του, ο κ. Φάνης Σπανός, αναφέρει τα εξής:

 

«Συναντηθήκαμε σήμερα με εκπαιδευτικούς, γονείς και με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, που ήδη απολαμβάνουν το νέο διδακτήριο, αρχικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

Πέραν όσων προβλέπονταν στη μελέτη, κατασκευάστηκε γήπεδο καλαθοσφαίρισης στον αύλειο χώρο, ενώ τοποθετήθηκαν κλιματιστικά και στόρια στις αίθουσες. Καταγράψαμε και άμεσα αποκαθιστούμε μικροελλείψεις.

Ανακοινώσαμε επίσης την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 585.000 ευρώ από την Αναπτυξιακή Εύβοιας (πρόγραμμα Leader) για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου τύπου “μπαλόνι”, το οποίο θα καλύψει τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής.

Με αυτά τα δυο νέα έργα, δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο, το οποίο αναστηλώνεται με πόρους της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ολοκληρώνουμε ένα στρατηγικό τρίπτυχο στον Πολιτισμό, την Παιδεία και τον Αθλητισμό για την ιστορική πόλη της Ερέτριας.»

 


Το επιτελείο της Περιφέρειας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος,  ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φάνη Σπανό προσωπικά, για την ολοκλήρωση του έργου του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ παρευρέθησαν επίσης, οι  Αντιδήμαρχοι Μαρία Παπαγγελή, Παναγιώτα Μπούγα και Βαγγέλης Τσώκος, ο πρ. αντιδήμαρχος Κηρύκος Μπασινάς, ο αναπληρωτής προέδρου της Τ.Κ. Ερέτριας κ. Κων/νος Μπέτσιας, καθώς και η πρώην δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, παρουσία του εργολήπτη του έργου.

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: