Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο νεαροί συγγραφείς από την Αμάρυνθο, έκαναν την αγάπη τους για την θάλασσα ένα πανέμορφο βιβλίο: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΣΑΣ" - (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δύο αδέρφια από την Αμάρυνθο, ο Δημήτρης Πάφρας και η Αγγελική Πάφρα, έκαναν την μεγάλη αγάπη τους για τη θάλασσα, βιβλίο με τίτλο: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΣΑΣ".  Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται πάνω από 450 μοναδικές φωτογραφίες, που έχουν ληφθεί σε αυτόνομη και ελεύθερη κατάδυση και εμφανίζουν έναν μεγάλο αριθμό θαλάσσιων οργανισμών της Μεσογείου, αποκαλύπτοντας τον εντυπωσιακό κόσμο του βυθού!

 




Λίγα λόγια για το βιβλίο:  

Το βιβλίο ~Κόσμος της Θάλασσας ~ μας ξεναγεί στον φανταστικό κόσμο της Μεσογείου. Παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός ειδών θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας που μπορεί ο κολυμβητής να συναντήσει στο βυθό, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, με μια μόνο μάσκα! Καθώς και φωτογραφικό υλικό που έχει ληφθεί σε ελεύθερη κατάδυση, γεγονός που καταδεικνύει πόσο προσιτός είναι αυτός εκπληκτικός κόσμος της θάλασσας!

Επιπλέον υπάρχει πλούσιο υλικό που έχει ληφθεί μέσω της αυτόνομης κατάδυσης το οποίο συνοδεύεται από κατατοπιστικά κείμενα, που δίνουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε είδους. Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει βοήθημα για την κατανόηση της θαλάσσιας ζωής.





 

 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς


Δημήτρης Πάφρας: 


Γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Αμάρυνθο, που είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας. Κατά την διάρκεια των παιδικών του χρονών ασχολούταν με το υποβρύχιο ψάρεμα μαζί με τον πατέρα του, όπου του γεννήθηκε η αγάπη και το πάθος για την θάλασσα. 


Αργότερα πήρε την πρώτη υποβρύχια κάμερα και άρχισε να φωτογραφίζει και να παρατηρεί την θαλάσσια ζωή. Το 2017 πέρασε στην σχολή Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Πε ριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να ασχολείται με την αυτόνομη κατάδυση όπου σήμερα κατέχει τον τίτλο Master Scuba Diver. 


Αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει την έρευνα της Προπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας για τη λήψη του πτυχίου του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πτυχίο τμήματος αναγνωρίζεται ως τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (ΙNTEGRATED MASTER). 

 


 

Αγγελική Πάφρα:   


 

Γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Κατάγεται από ένα χωριό της Εύβοιας. Της αρέσει η ελεύθερη κατάδυση, καθώς και να φωτογραφίζει  θαλάσσιους οργανισμούς. 

Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος. Το πτυχίο τμήματος αναγνωρίζεται ως τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (ΙNTEGRATED MASTER).

 


Περισσότερα για το βιβλίο: https://www.bookstars.gr/User/BookDetails.aspx?Id=5buTeBJYhjaT741WgUEQfg%3d%3d&CId=FF3r%2bZqTZLQ%3d

 

 




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: